Kiauliena, troškinta rūgpienyje

Aromatingą, minkštą mėsą galima išgauti troškinant ją rūgpienyje. Saldokas kisielius suteikia kiaulienai ypatingą skonį, minkštą ir švelnų. Jį lengva paruošti ir pakankamai skanu valgyti.

Produktai Kiauliena, troškinta rūgpienyje

Kiauliena (mėsa) – 800 gr
Svogūnai – 250 g
Tamsus rūgpienis – 0,5 l
Įlankos lapai – 2 vnt.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Šviežios petražolės (patiekti) – nedidelis ryšulėlis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKiauliena, troškinta kvaše
Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su kvašu – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Naudojau kiaulienos nugarinę.
Aš pasirinkau tamsųjį kisielių (dėl sodresnio skonio).

Maisto gaminimo nuotraukos: Kiauliena, troškinta su rūgpieniu – 2 žingsnis.
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną, supjaustykite ją dideliais maždaug 3 cm storio kubeliais.
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais.
Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir svogūną.

Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta rūgpienyje – 3 etapas.
Kepkite kiaulieną su svogūnais, kol paruduos – 15-20 minučių.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su rūgpieniu – 4 žingsnis
Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, įdėkite lauro lapą. Supilkite girą, užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės.
(Jei naudojate kitą kiaulienos dalį, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko).

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su rūgpieniu – 5 žingsnis
Kiaulienos troškinys su rūgpieniu paruoštas.

Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta su kvašu – 6 žingsnis
Kiaulieną su rūgpieniu patiekite su mėgstamu garnyru.

Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta su kvašu – 7 žingsnis
Gero apetito!

Parašykite komentarą