Aromatingą, minkštą mėsą galima išgauti troškinant ją rūgpienyje. Saldokas kisielius suteikia kiaulienai ypatingą skonį, minkštą ir švelnų. Jį lengva paruošti ir pakankamai skanu valgyti.
Produktai Kiauliena, troškinta rūgpienyje
Kiauliena (mėsa) – 800 gr
Svogūnai – 250 g
Tamsus rūgpienis – 0,5 l
Įlankos lapai – 2 vnt.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Šviežios petražolės (patiekti) – nedidelis ryšulėlis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKiauliena, troškinta kvaše
Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su kvašu – 1 žingsnis
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Naudojau kiaulienos nugarinę.
Aš pasirinkau tamsųjį kisielių (dėl sodresnio skonio).
Maisto gaminimo nuotraukos: Kiauliena, troškinta su rūgpieniu – 2 žingsnis.
Nuplaukite ir nusausinkite kiaulieną, supjaustykite ją dideliais maždaug 3 cm storio kubeliais.
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais.
Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir svogūną.
Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta rūgpienyje – 3 etapas.
Kepkite kiaulieną su svogūnais, kol paruduos – 15-20 minučių.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su rūgpieniu – 4 žingsnis
Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, įdėkite lauro lapą. Supilkite girą, užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės.
(Jei naudojate kitą kiaulienos dalį, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko).
Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su rūgpieniu – 5 žingsnis
Kiaulienos troškinys su rūgpieniu paruoštas.
Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta su kvašu – 6 žingsnis
Kiaulieną su rūgpieniu patiekite su mėgstamu garnyru.
Recepto nuotrauka: Kiauliena, troškinta su kvašu – 7 žingsnis
Gero apetito!