Melionų, greipfrutų ir mėtų kokteilių sriuba

Ar žinojote, kad egzistuoja uogų ir vaisių kokteilių sriubos? Šios neįprastos sriubos patiekiamos desertui arba kaip atskiras patiekalas, jos būna vyšnių, braškių ir net mangų skonio. Man melionų sriuba su greipfrutais ir mėtomis buvo tikras atradimas – gaivi, švelni, ryškaus ir lengvo skonio. Tikrai verta pabandyti!

Ingredientai Melionų, greipfrutų ir mėtų kokteilių sriuba (4 porcijoms)

Melionas – 2,5 kg
Greipfrutai – 1,5-2 vnt.
Šviežios mėtos – 50 g.
Cukrus – 2 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasGlotni melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba
Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų kokteilių sriuba – 2 žingsnis
Melioną nuplaukite, išimkite sėklas ir nulupkite. Supjaustykite meliono minkštimą dideliais gabalais.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų kokteilių sriuba – 3 žingsnis
Sudėkite melioną į didelį dubenį. Pertrinkite panardinamuoju maišytuvu.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 4 žingsnis
Nuplaukite ir nusausinkite mėtas. Nuplėškite mėtų lapelius nuo kotelių (kelis lapelius palikite patiekimui).
Į melioną suberkite mėtų lapelius ir cukrų.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 5 žingsnis.
Dar kartą pertrinkite.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų kokteilių sriuba – 6 žingsnis
Iš greipfruto išspauskite ½ puodelio sulčių. Likusį greipfrutą nulupkite nuo žievelės ir baltųjų membranų, kad išsiskirtų minkštimas.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 7 žingsnis
Supilkite greipfrutų sultis į melionų tyrę su mėtomis ir išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 8 žingsnis
Tyrę pertrinkite per sietelį arba marlę. Naudojau laistytuvą su sieteliu.

Recepto nuotrauka: Melionų, greipfrutų ir mėtų sriuba – 9 žingsnis
Melionų sriubą patiekite su mėtų lapeliais ir greipfrutų minkštimu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą