Marokietiška ėriena su prieskoniais
Marokietiška ėriena yra vienas iš skaniausių ir aromatingiausių patiekalų, kuris puikiai tinka vasaros ir žiemos šventėms. Šis receptas paįvairins jūsų blynų vakarienes ir suteiks puikų skonį, kurio niekada nepamiršite. 🌍❤️
Ingredientai:
- 1 kg ėrienos (geriausiai pasirinkti kojų arba nugarinės dalies)
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 arbat. šaukštai druskos
- 1 arbat. šaukštas pipirų
- 1 arb. šaukštas kumino
- 1 arb. šaukštas cinamono
- 1 arb. šaukštas paprikos (milteliais)
- 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
- 1 didelis svogūnas (susmulkintas)
- 400 g konservuotų pomidorų
- 200 ml vištienos sultinio
- 2 valg. šaukštai medaus
- 100 g džiovintų abrikosų
- 100 g migdolų arba lazdynų riešutų (kepintų)
- Šviežios petražolės (patiekimui)
Paruošimo procesas:
- Marinuokite ėrieną: Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, kumino miltelius, cinamoną ir papriką. Kruopščiai sumaišykite ingredientus. Ėrieną reikia gerai įmarinuoti, tad įdėkite mėsą į marinatą ir palikite šaldytuve bent 2 valandoms, o geriausia per naktį. 🥩
- Paruoškite daržoves: Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūną. Kepti apie 5-7 minutes, kol svogūnai taps auksiniai. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
- Kepti ėrieną: Į keptuvę su svogūnais pridėkite marinuotą ėrieną. Kepkite visus šonus apie 10 minučių, kol mėsa pasidarys ruda. 👩🍳
- Pridėti pomidorus ir sultinį: Į keptuvę suberkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir medų. Gerai išmaišykite ir leiskite troškintis apie 1-1.5 valandos ant mažos ugnies, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
- Pridėti džiovintus vaisius: 30 minučių iki troškinimo pabaigos į patiekalą pridėkite džiovintus abrikosus ir kepintus riešutus. Tai suteiks patiekalui saldumo ir papildomo skonio.
Patiekimas:
Kai ėriena bus visiškai ištroškinta, patiekite ją karštą, pabarstytą šviežiomis petražolėmis. Galite patiekti su kuskusu arba ryžiais, kurie puikiai sugeria šio patiekalo skonį. 🥗🍚
Būkite pasiruošę gauti pagyrimų iš svečių! Skanaus! 😋