Carrilladas – ispaniškai troškinti kiaulienos skruostai
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos skruostų (carrilladas)
- 2 didelės svogūnai, smulkiai supjaustyti
- 4 česnako skiltelės, susmulkintos
- 2 morkos, smulkiai pjaustytos
- 1 raudonas paprika, supjaustyta kubeliais
- 400 ml pomidorų tyrės
- 500 ml sultinio (geriausia mėsos arba daržovių)
- 1 puodelis raudono vyno (pageidautina, kad jis būtų sausas)
- 2 šaukštai oliejus
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas paprikos miltelių
- 1 šaukštelis kmynų
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės, smulkiai pjaustytos (patiekimo metu)
Paruošimo eiga:
1. Kiaulienos paruošimas:
Prieš pradedant gaminti, gerai nuplaukite kiaulienos skruostus šaltu vandeniu. Juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Padedame į vieną pusę, kol ruošime daržoves. 🥩
2. Daržovių troškinimas:
Ant didelės keptuvės ar puodo, įkurkite vidutinę ugnį ir įpilkite oliejų. Kai aliejus įkais, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Sauté sočioje iki auksinės spalvos – apie 5-7 minutes. Tada pridėkite česnaką, morkas ir papriką. Troškinkite dar 5 minutes, kol daržovės suminkštės. 🧄🥕
3. Kiaulienos skruostų apkepimas:
Į daržovių mišinį įdėkite kiaulienos skruostus. Apkepkite juos iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai (apie 4-5 minutes). Taip užtikrinsite, kad mėsa įgautų puikų skonį. 🥘
4. Pridėti pomidorus ir vyną:
Į puodą supilkite pomidorų tyrę ir raudoną vyną. Pridėkite cukraus, paprikos miltelių, kmynų, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir leiskite užvirti. 🔥
5. Troškinimas:
Kai viskas užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir pridėkite sultinį. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite troškinti apie 2-3 valandas, kol mėsa taps labai minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulų. Kartkartėmis pamaišykite ir, jei reikia, pridėkite daugiau sultinio. ⏳
6. Patiekimas:
Kai kiaulienos skruostai bus visiškai minkšti, nuimkite puodą nuo ugnies. Patiekite karštus, apibarstyti šviežiomis petražolėmis. Tai puikiai dera su bulvių koše, ryžiais ar šviežiais traškiais duoneliais. 🍞🥔
Skanaus! 🎉