Geriausia pomidorų sriuba
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio baltas arba geltonas svogūnas
- 6 valgomieji šaukštai (3/4 lazdelės) sviesto
- Dvi 14,5 uncijos skardinės supjaustytų pomidorų
- Vienas 46 uncijų butelis arba skardinė pomidorų sulčių
- 3-6 šaukštai cukraus
- 1 arba 2 šaukštai vištienos pagrindo arba 3 vištienos sultinio kubeliai
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 puodelis chereso, nebūtinai
- 1 1/2 puodelio riebios grietinėlės
- 1/4 puodelio smulkintų šviežių bazilikų
- 1/4 puodelio smulkintų petražolių lapų
Nurodymai:
- Pirmiausia supjaustykite svogūną kubeliais. Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepkite, kol taps permatomi.
- Dabar suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir išmaišykite. Supilkite pomidorų sultis.
- Toliau – ir tai labai svarbu – norėdami kovoti su pomidorų rūgštingumu, įberkite 3-6 valgomuosius šaukštus cukraus. Dabar norėsite pradėti nuo mažesnio kiekio, tada paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau. Kai kurie pomidorai ir sultys yra rūgštesni už kitus. (Aš naudojau 6 valgomuosius šaukštus cukraus.)
- Tada į puodą įpilkite 1 arba 2 šaukštus vištienos pagrindo. Aš įdėjau 3, ir to buvo šiek tiek per daug.
- Dabar galite įberti daug šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite, kad susijungtų, tada kaitinkite beveik iki virimo. Tada išjunkite ugnį.
- Jei norite, įpilkite chereso. Įmaišykite grietinėlę. Sudėkite bazilikus ir petražoles ir išmaišykite.
- Sriubą patiekite šiltą!