dziovinti moliugai receptas

Midijos tešloje

Kiekvienas, mėgstantis jūros gėrybes, turėtų namuose išbandyti midijas tešloje. Patiekalas paruošiamas greitai, o nepaprastas jų skonis pamalonins net išlepintų gurmanų skonio receptorius.

Paruošimo aprašymas:

Pagal klasikinį receptą paruošti puikūs užkandžiai – midijos tešloje. Jos ruošiamos kuo greičiau, o joms paruošti reikia gilių riebalų. Į tešlą galima įpilti pieno arba majonezo (pagal skonį ir nebūtinai).

Sudėtis / sudedamosios dalys:

  • midijos – 500 gramų
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus – 500 mililitrų
  • Druska – pagal skonį

Kaip gaminti midijas tešloje

  1. Prieš siųsdami kepti jūros gėrybes, pirmiausia jas reikia išvirti (ne ilgiau kaip 5 minutes).
  2. Tešlą gaminame tradiciniu būdu. Kuo tirštesnė ji bus, tuo storesnis bus kiekvienos midijos sluoksnis.
  3. Apvoliokite midijas miltuose, o tada – kiaušinyje (jei tešlos negaminate). Jūros gėrybes galite ruošti įvairiais būdais. Šį kartą nusprendžiau daryti atskirą kiaušinio masę, atskirai apvolioti miltuose (kad kailis nebūtų storas).
  4. Midijas siunčiame į gilius riebalus ir kepame, kol suminkštės.
  5. Midijas tešloje patiekiame kaip užkandį ant salotų lapų kartu su šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!

Parašykite komentarą