
Midijos tešloje
Kiekvienas, mėgstantis jūros gėrybes, turėtų namuose išbandyti midijas tešloje. Patiekalas paruošiamas greitai, o nepaprastas jų skonis pamalonins net išlepintų gurmanų skonio receptorius.
Paruošimo aprašymas:
Pagal klasikinį receptą paruošti puikūs užkandžiai – midijos tešloje. Jos ruošiamos kuo greičiau, o joms paruošti reikia gilių riebalų. Į tešlą galima įpilti pieno arba majonezo (pagal skonį ir nebūtinai).
Sudėtis / sudedamosios dalys:
- midijos – 500 gramų
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Miltai – 4 valgomieji šaukštai
- Augalinis aliejus – 500 mililitrų
- Druska – pagal skonį
Kaip gaminti midijas tešloje
- Prieš siųsdami kepti jūros gėrybes, pirmiausia jas reikia išvirti (ne ilgiau kaip 5 minutes).
- Tešlą gaminame tradiciniu būdu. Kuo tirštesnė ji bus, tuo storesnis bus kiekvienos midijos sluoksnis.
- Apvoliokite midijas miltuose, o tada – kiaušinyje (jei tešlos negaminate). Jūros gėrybes galite ruošti įvairiais būdais. Šį kartą nusprendžiau daryti atskirą kiaušinio masę, atskirai apvolioti miltuose (kad kailis nebūtų storas).
- Midijas siunčiame į gilius riebalus ir kepame, kol suminkštės.
- Midijas tešloje patiekiame kaip užkandį ant salotų lapų kartu su šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!