Mannik receptas su uogiene

Ar jums patinka mannikos? Aš taip ir darau! Yra įvairiausių mannikų receptų: su kefyru, su pienu, su grietine, su vaisiais, su džiovintais vaisiais ir uogomis, kepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje… Norėčiau jums pristatyti kruopų košės, keptos su uogiene, receptą be miltų. Toks pyragas gali būti puikus pusryčių ar popietės užkandis.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti manniką su uogiene, reikės:

  • manų kruopos – 150 g;
  • uogienės (arba džemo) – 2/3 puodelio;
  • sviesto arba margarino – 100 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kepimo miltelių – 2,5 šaukštelio.

Maisto gaminimo procesas

  1. Džemą ar uogienę galite rinktis pagal savo skonį. Sudėkite ir sumaišykite ištirpintą margariną arba sviestą ir uogienę (nuotraukoje pavaizduota mandarinų uogienė, virta duonos kepimo mašinoje).
  2. Sudėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  3. Išmatuokite manų kruopas ir sumaišykite su kepimo milteliais.
  4. Į margarino, kiaušinių ir uogienės mišinį supilkite manų kruopas su kepimo milteliais.
  5. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite manų kruopų tešlą į formą (labai patogi silikoninė forma). Kadangi uogienė ir džemas būna skirtingos konsistencijos, reikia nepamiršti, kad manų kruopų pyrago tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje pirmas 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje, paskui 30-35 minutes 170 laipsnių temperatūroje, jei tešla maždaug 3-4 cm aukščio. Tačiau laikas priklauso nuo orkaitės savybių ir tešlos aukščio formoje.
  6. Leiskite manų kruopoms pastovėti formoje, tada atsargiai perkelkite ant grotelių arba lentelės ir atvėsinkite. Galite apibarstyti cukraus pudra arba šokolado glazūra, fondanu…
  7. Pagal šį receptą paruoštas Mannik su uogiene pasirodo labai skanus ir bus puikūs pusryčiai ar popietinis užkandis.
  8. Mėgaukitės arbata!

 

Parašykite komentarą