Mamos varškės keksiukai Receptas


Mamos varškės keksiukai

Šie mamos varškės keksiukai yra ne tik skanūs, bet ir labai lengvai pagaminami. Jie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems! Tobulas desertas prie arbatos ar kavos puodelio ☕. Pasinerkime į šios skanios tradicijos receptą!

Ingredientai:

  • 300 g varškės 🧀
  • 150 g cukraus 🍬
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 150 g miltų 🌾
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 🥄
  • 50 g lydyto sviesto 🧈
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus 🍨
  • Žiupsnelis druskos 🧂
  • Apibarstymui: cukraus milteliai (nebūtinai) 🍰

Paruošimo procesas:

  1. Varškės paruošimas: Atskirame dubenėlyje gerai sutrinkite varškę, kol ji taps kremiška. Galite naudoti šakutę arba elektrinį maišytuvą. Svarbu, kad nebūtų gumulėlių!
  2. Kiaušinių plakimas: Į varškę įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų. Viską gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps.
  3. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas: Per sietelį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Vėl gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
  4. Sviesto pridėjimas: Lydytą sviestą supilkite į tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turi būti švelni ir lygiai suformuota.
  5. Baking formos paruošimas: Paruoškite keksiukų formą, ją ištepkite sviestu arba išklokite popieriniais keksiukų formeliais.
  6. Keksiukų kepimas: Supilkite tešlą į keksiukų formelės, palikdami šiek tiek vietos, nes keksiukai pakils. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 20-25 minutes, kol keksiukai taps aukso spalvos. Galite patikrinti su šakute – jei ji išeina švari, keksiukai yra paruošti!

Baigiamieji akcentai:

Kai keksiukai atvės, apibarstykite juos cukraus milteliais, jei norite 🍩. Jie puikiai tiks kartu su puodeliu arbatos ar kavos! 🥳

Patiekimas:

Šiuos mamos varškės keksiukus galite patiekti tiek šiltus, tiek vėsius. Keksiukai yra gaivūs, minkšti ir turtingo skonio. Jų galima dėti ir vaisių ar uogų, jei norite pridėti dar daugiau skonio! 🍓

Skanaus! 🌟

Parašykite komentarą