Kepti kalmarai su česnakiniu padažu Receptas


Kepti kalmarai su česnakiniu padažu

Ingredientai

  • 500 g šviežių kalmarų 🦑
  • 1/2 puodelio miltų
  • 1/2 puodelio druskos
  • 1/4 puodelio juodųjų pipirų
  • 2 dideli česnako skilteliai 🧄
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus 🫒
  • 1 citrina 🍋
  • Šviežių petražolių (paskaninti)

Paruošimo eiga

1. Kalmarų paruošimas

  • Pirmiausia, nuvalykite kalmarus. Avižėlėmis peiliu arba specialiu kalmarų valymo įrankiu nuimkite išorinių dalelių, kad liktų tik minkštimas.
  • Supjaustykite kalmarus 1-2 cm pločio žiedeliais.
  • Sumaišykite miltus, druską ir pipirus dubenyje. Miltų mišinį naudokite kalmarams apvolioti.

2. Kepimo procesas

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Kai aliejus gerai įkais, apvoliokite kalmarų žiedelius miltų mišinyje ir įdėkite į keptuvę.
  • Kepkite kalmarus 2-3 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Svarbu neperkepti, kad kalmarai nepabarstytų.
  • Perkelkite kalmarus ant popierinio rankšluosčio, kad nusivalytų perteklinis aliejus.

3. Česnakinio padažo paruošimas

  • Susmulkinkite česnako skilteles ir pašildykite jas su šiek tiek alyvuogių aliejaus keptuvėje.
  • Po 1-2 minučių, kai česnakas pradės skleisti kvapą, įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
  • Pabaigoje, įmaišykite smulkintas petražoles bei druską pagal skonį.

4. Patiekimas

  • Patiekite kalmarus su šiltu česnakiniu padažu šalia. Galite dekoruoti patiekalą šviežiais petražolėmis ir citrinos skiltelėmis. 🍽️
  • Šis patiekalas puikiai tinka su šviežia duona arba salotomis.😊

Skanaus! 🌟

Parašykite komentarą