Kepti kalmarai su česnakiniu padažu
Ingredientai
- 500 g šviežių kalmarų 🦑
- 1/2 puodelio miltų
- 1/2 puodelio druskos
- 1/4 puodelio juodųjų pipirų
- 2 dideli česnako skilteliai 🧄
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus 🫒
- 1 citrina 🍋
- Šviežių petražolių (paskaninti)
Paruošimo eiga
1. Kalmarų paruošimas
- Pirmiausia, nuvalykite kalmarus. Avižėlėmis peiliu arba specialiu kalmarų valymo įrankiu nuimkite išorinių dalelių, kad liktų tik minkštimas.
- Supjaustykite kalmarus 1-2 cm pločio žiedeliais.
- Sumaišykite miltus, druską ir pipirus dubenyje. Miltų mišinį naudokite kalmarams apvolioti.
2. Kepimo procesas
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Kai aliejus gerai įkais, apvoliokite kalmarų žiedelius miltų mišinyje ir įdėkite į keptuvę.
- Kepkite kalmarus 2-3 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Svarbu neperkepti, kad kalmarai nepabarstytų.
- Perkelkite kalmarus ant popierinio rankšluosčio, kad nusivalytų perteklinis aliejus.
3. Česnakinio padažo paruošimas
- Susmulkinkite česnako skilteles ir pašildykite jas su šiek tiek alyvuogių aliejaus keptuvėje.
- Po 1-2 minučių, kai česnakas pradės skleisti kvapą, įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
- Pabaigoje, įmaišykite smulkintas petražoles bei druską pagal skonį.
4. Patiekimas
- Patiekite kalmarus su šiltu česnakiniu padažu šalia. Galite dekoruoti patiekalą šviežiais petražolėmis ir citrinos skiltelėmis. 🍽️
- Šis patiekalas puikiai tinka su šviežia duona arba salotomis.😊
Skanaus! 🌟