Makaronai su žaliuoju grietinėlės padažu


Makaronai su žaliuoju grietinėlės padažu

Šis receptas padės jums paruošti skanius ir kvapnius makaronus su žaliuoju grietinėlės padažu, kuris tikrai nustebins jūsų šeimą ar svečius. 🌿🍝

Ingredientai:

  • 300 g pasirinktos rūšies makaronų (pvz., spageti, fusilli)
  • 200 ml grietinėlės (30% riebumo)
  • 150 g šviežių špenatų
  • 50 g parmezano sūrio (atriekto ar sutarkuoto)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Bazilikas arba petražolės papuošimui 🌱

Paruošimo etapas:

1. Virimas:

Pradėkite nuo makaronų virimo. Pasirinkite didelį puodą, pripildykite jį vandens ir užvirinkite. Įberkite šiek tiek druskos ir įdėkite makaronus. Virkite juos pagal nurodytą laiką ant pakuotės, kol bus al dente. Kai makaronai bus paruošti, nusausinkite juos ir palikite šiek tiek vandens, kad vėliau prireikus galėtumėte atskiesti padažą. 💧

2. Padažo ruošimas:

Pasiruošę makaronus, pereikite prie padažo. Dideliame keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir kepkite jį apie 1-2 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir suteiks malonų aromatą. 🍈

3. Špenatų pridėjimas:

Leiskite šiek tiek sušalti, o paskui į keptuvę įdėkite šviežius špinatus. Maišykite, kol špinatai sušals ir sutruks. Tai truks apie 3-4 minutes. Špinatus galima drąsiai pakeisti kitais žalumynais, jei pageidaujate. 🌱

4. Grietinėlės pridėjimas:

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir pridėkite grietinėlę, maišydami, kad viskas gerai susijungtų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Pagirkite grietinėlės padažą ant vidutinės ugnies, kol jis šiek tiek sutirštės. 👌

5. Sūrio pridėjimas:

Į padažą įdėkite tarkuoto parmezano sūrio ir gerai išmaišykite, kol sūris ištirps. Šis etapas suteiks padažui kreminės konsistencijos. 😊

6. Makaronų sujungimas su padažu:

Dabar tidspunkt vietoje juokšanās, pridėkite virtus makaronus į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite, kad makaronai būtų visiškai padengti padažu. Jei padažas atrodo per tirštas, galite pridėti šiek tiek vandens nuo makaronų. 🍽️

Patiekimas:

Makaronus su žaliuoju grietinėlės padažu patiekite karštus, papuoštus šviežių žolelių lapeliais ir likusiu parmezano sūriu. Skanaus! 🤤

Parašykite komentarą