
Carbonara su kumpiu ir grietine
Carbonara su kumpiu ir grietine – spagečiai švelniame sūrio ir grietinės padaže. Puiki vakarienė dviem arba vienam labai išalkusiam žmogui. Patiekalas, kurį gali pagaminti kiekvienas. Taigi jei norite ką nors nustebinti gurmanišku patiekalu, pirmyn!
Ingredientai
- Spagečiai – 400 g
- Sviestas – 100 g
- Kumpio – 300 g (arba daugiau)
- Grietinė – 150 mililitrų
- Sūris – 200 gramų
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
KEPIMO ETAPAS
Kaip paruošti Carbonara su kumpiu ir grietine receptą
- Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje, kol bus al dente. Paprastai tai trunka apie 7-15 minučių , tačiau geriau pažvelgti į instrukcijas ant pakuotės. Išvirtus spagečius nuplaukite šaltu vandeniu, tačiau jei jie pagaminti iš kietųjų kviečių, tuomet plauti nebūtina. Sūrį sutarkuokite, kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
- Padažo gaminimas
- Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grietinę, pagardinkite pipirais ir druska ir išmaišykite.
- Nenuėmę nuo ugnies sudėkite tarkuotą sūrį ir viską maišykite, kol gausite vientisą tirštą padažą.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įmeskite kumpio kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Jei kumpis yra riebus, nusausinkite išsiskyrusius riebalus.
- Sumaišykite spagečius su grietinės padažu, tada užpilkite kumpiu ir viską padalykite į dvi porcijas (arba suvalgykite patys, jei esate labai alkani). Gero apetito!