makaronai su kumpiu ir grietinele

Carbonara su kumpiu ir grietine

Carbonara su kumpiu ir grietine – spagečiai švelniame sūrio ir grietinės padaže. Puiki vakarienė dviem arba vienam labai išalkusiam žmogui. Patiekalas, kurį gali pagaminti kiekvienas. Taigi jei norite ką nors nustebinti gurmanišku patiekalu, pirmyn!

Ingredientai

  • Spagečiai – 400 g
  • Sviestas – 100 g
  • Kumpio – 300 g (arba daugiau)
  • Grietinė – 150 mililitrų
  • Sūris – 200 gramų
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

KEPIMO ETAPAS

Kaip paruošti Carbonara su kumpiu ir grietine receptą

  1. Išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje, kol bus al dente. Paprastai tai trunka apie 7-15 minučių , tačiau geriau pažvelgti į instrukcijas ant pakuotės. Išvirtus spagečius nuplaukite šaltu vandeniu, tačiau jei jie pagaminti iš kietųjų kviečių, tuomet plauti nebūtina. Sūrį sutarkuokite, kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Padažo gaminimas
  3. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grietinę, pagardinkite pipirais ir druska ir išmaišykite.
  4. Nenuėmę nuo ugnies sudėkite tarkuotą sūrį ir viską maišykite, kol gausite vientisą tirštą padažą.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įmeskite kumpio kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Jei kumpis yra riebus, nusausinkite išsiskyrusius riebalus.
  6. Sumaišykite spagečius su grietinės padažu, tada užpilkite kumpiu ir viską padalykite į dvi porcijas (arba suvalgykite patys, jei esate labai alkani). Gero apetito!

Parašykite komentarą