Maišeliai, pagaminti iš greitai paruošiamos mielinės tešlos

Šis greitos tešlos bandelių receptas tapo mano mėgstamiausiu! Tešla greitai ir lengvai paruošiama. Bagelai yra labai švelnūs, išorėje šiek tiek traškūs, o viduje minkšti. Įdarai gali būti keičiami ir kiekvieną kartą tai bus kažkas naujo! Dar vienas šio recepto ypatumas – į tešlą nededama nei kiaušinių, nei cukraus. Įdaras ir bandelių paviršius turi pakankamai cukraus. Rekomenduoju išbandyti!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti bandeles iš greitai paruošiamos mielinės tešlos, reikės:

  • Tešlai:
  • 25 g šviežių mielių arba 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • 200 g margarino
  • vanilinas;
  • 2,5 puodelio miltų;
  • cukraus pabarstymams.
  • Stiklinė – 250 ml.
  • Bet koks įdaras. Turiu:
  • tarkuotas obuolys su cinamonu ir cukrumi;
  • virintas sutirštintas pienas;
  • saldžiosios vynuogės be kauliukų.

Maisto gaminimo procesas

  1. Šiltame piene išvirkite šiek tiek mielių, įpilkite labai minkšto margarino, suberkite miltus, vanilę ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, lanksti ir nelipni prie rankų. Palikite tešlą pailsėti apie 15 minučių. Padalykite tešlą į lygias dalis (aš padalinau į 5 dalis). Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apskritimą (maždaug 27 cm skersmens) ir supjaustykite jį į 8 lygias dalis. Kad būtų gražiau, kiekviename iš gautų sektorių galite padaryti nedidelius pjūvius (kaip pavaizduota paveikslėlyje). Įdarą dėkite ant plačiojo sektoriaus krašto. Suvyniokite bandeles. Aš suvynioju šiek tiek kitaip: kad kepant įdaras neišbėgtų iš bandelės kraštų, iš pradžių užlenkite kraštus (kaip nuotraukoje), tada suvyniokite bandelę ir apvoliokite ją cukruje.
  2. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 15-20 minučių pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę (vadovaukitės savo orkaite).
  3. Šie gardūs ir labai skanūs bageliai, pagaminti iš greitai paruošiamos mielinės tešlos, jau paruošti.
  4. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Parašykite komentarą