Lvovo sūrio pyragas su sultenėmis


Lvovo sūrio pyragas su sultenėmis

Lvovo sūrio pyragas – tai skanus ir gaivus desertas, kuris puikiai tiks tiek šventėms, tiek kasdieniams pasimėgavimams. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir praturtinamas šviežių vaisių sultenėmis. 🥳🍰

Ingredientai:

Pyrago pagrindui:

  • 200 g sausainių (pvz., „Digestive” arba „Vaniliniai”)
  • 100 g sviesto (ištirpinto)

Sūrio įdarui:

  • 500 g varškės (idealiai tinka minkšta varškė)
  • 200 g grietinės
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 10 g želatinos (jei norite, kad pyragas būtų tvirtesnis)

Sultenėms:

  • 400 g šviežių uogų (braškės, mėlynės, avietės ar kitos mėgstamos)
  • 100 g cukraus
  • 200 ml vandens
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių

Paruošimo etapas:

1. Pyrago pagrindo paruošimas:

Pirmiausia, sumalkite sausainius iki smulkių dribsnių. Galite tai padaryti naudodami maisto procesorių arba tiesiog uždėdami sausainius į maišelį ir sutriuškinę juos tąso. 🥣

Į maltus sausainius įpilkite ištirpinto sviesto ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Tuomet šią masę supilkite į pyragų formą (apie 22 cm skersmens) ir gerai paspauskite, kad gautumėte vientisą pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų, kol gaminsite sūrio įdarą.

2. Sūrio įdaro paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, vanilės ekstraktą ir citrinos sultis. Viską gerai išsukite, kol masė taps visiškai vientisa. 🙌

Jei naudojate želatiną, ją užmerkitės šaltame vandenyje (nurodyta ant pakuotės) ir po kelių minučių ištirpinkite šiek tiek pašildytame vandenyje. Įmaišykite į sūrio masę.

Šiuo metu galite pasukti kiaušinius į masę ir vėl gerai išsukti. Kol paruošite sūrio įdarą, patikrinkite, ar pyrago pagrindas jau sustingo šaldytuve.

3. Sūrio pyrago formavimas:

Supilkite paruoštą sūrio įdarą ant sustingusio pagrindo ir lygiai paskirstykite. Dėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 30-40 minučių. 🕒

Leiskite pyragui atvėsti, tada perkelkite jį į šaldytuvą, kur jis turi sustingti bent 4 valandas ar per naktį.

4. Sultenių paruošimas:

Kol pyragas stingsta, pasiruoškite sultenėms. Puode užvirkite vandenį su cukrumi. Įmaišykite šviežias uogas ir virkite apie 5-7 minutes, kol jos suminkštės. 😉

Galiausiai įpilkite citrinos sulčių ir leiskite sultenėms atvėsti. Pasirūpinkite, kad jos atvėtų prieš paduodant su pyragu.

Pateikimas:

Atvėsusį pyragą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir patiekite kartu su šviežias uogas ir sultenėmis. Mėgaukitės šiuo nuostabiu desertu! 🍽️🥳

Parašykite komentarą