Garsųjį itališką likerį Limoncello labai lengva pasigaminti namuose. Pateikiame du naminio limončelo variantus – su alkoholiu ir su degtine.
Produktai Limoncello
Dėl limončelo su alkoholiu:
Vidutinės citrinos – 4 vnt.
90 % alkoholio – 500 ml
cukraus – 300 gr
vandens – 1 litras
*
Dėl limončelo su degtine:
Citrinos – 6 vnt.
Degtinė – 1 l
Cukrus – 100-150 gr.
Vanduo – 200 ml.
Citrinos limoncello gamybai turi būti neperdirbtos! Tai reiškia, kad jie nėra padengti cheminėmis medžiagomis, konservantais ar vašku. Galite apsinuodyti!
Vietoj citrinų taip pat galite naudoti mandarinus, apelsinus, greipfrutus ir kitus citrusinius vaisius. Natūralu, kad visi jie turi būti nulupti! Receptas toks pat.
*
Kaip pasigaminti „Lemoncello” namuose:
1. Kruopščiai nuplaukite citrinas, pašalinkite žievelę – tik geltonąją žievelės dalį! Negali būti baltos plutos.
2. Į stiklinį indą sudėkite citrinos žievelę, užpilkite alkoholiu (arba degtine). Apvyniokite stiklainį popieriumi, kad neprasiskverbtų šviesa, ir palikite 9 dienas brinkti.
3. Užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite cukrų. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
4. Į cukraus sirupą supilkite alkoholiu (degtine) užpiltas citrinos žieveles ir perkoškite per sietelį.
5. Citrinų likerį išmaišykite ir išpilstykite į butelius.
Paruoštas naminis limoncello! Mėgaukitės!
Limoncello gali nebūti jūsų įprastinėje likerių rotacijoje, ypač jei nerimaujate, kad citrininiai gėrimai bus per rūgštūs jūsų skoniui; tačiau limoncello gėrimų receptai nebūtinai turi būti rūgštūs, kad būtų išskirtiniai. Lygiai taip pat, kaip galite reguliuoti limonado saldumą, tai galioja ir limoncello kokteiliams. Kiekvienas jų yra toks pat individualus, kaip ir jūs bei jūsų svečiai.
Limoncello gėrimai
Kokteiliai yra geriausias draugas – lengva, greita ir skanu. Statoma stiklinėje, o mėgautis galima iš stiklinės, be to, reikia valyti viena stikline mažiau. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pridėti ledo, limoncello ir maišytuvo, ir jau galite gerti.
Lengviausias iš limoncello kokteilių – šį highball galėsite gurkšnoti vos išmaišę.
Limoncello Highball su citrinomis
Ingredientai
2 uncijos limoncello
Sodos gėrimas, skirtas papildyti
Ledas
Citrinos skiltelė papuošimui
Instrukcijos
Į stiklinę su ledu įdėkite ledo ir limoncello.
Užpilkite sodos gėrimu.
Išmaišykite.
Papuoškite citrinos skiltele.
„Dashing Limoncello Highball
Jei limoncello jus nervina dėl saldumo, galite būti tikri, kad apelsinų rūgštelės padaro jį šiek tiek prieinamesnį, bet vis tiek skanų.
Du „Dashing Limoncello Highball” kamuoliukai ant medinio stalo
Ingredientai
2 uncijos limoncello
½ uncijos apelsinų degtinės
3 brūkšneliai apelsinų rūgštelės
Sodos limonadas
Ledas
Citrinos rato papuošalas
Instrukcijos
Į taurę įdėkite ledo, limoncello, apelsinų degtinę ir apelsinų rūgštynes.
Išmaišykite.
Užpilkite sodos gėrimu.
Papuoškite citrinos ratuku.
Limoncello Collins
„Tom Collins” yra stiklinio kokteilio stiliaus kokteilis, tačiau limoncello prideda šiek tiek papildomo citrinų skonio, bet neperdeda.
Limoncello Collins
Ingredientai
2 uncijos limoncello
¾ uncijos džino
¾ uncijos šviežiai spaustų citrinų sulčių
½ uncijos paprasto sirupo
sodos gėrimo, kad būtų galima papildyti
Ledas
Apelsino skiltelė ir vyšnia papuošimui
Instrukcijos
Į taurę supilkite ledą, įpilkite limoncello, džiną, citrinos sultis ir paprastąjį sirupą.
Išmaišykite.
Užpilkite sodos gėrimu.
Papuoškite apelsino skiltele ir vyšnia.
Putojantis „Limoncello Thyme Highball” gėrimas
Panašus į „Old Cuban highball”, šis receptas, kuriame naudojami limoncello ir prosecco, suteikia kitam kokteiliui papildomo spindesio.
Su kuo geriate limoncello?
Šalta stiklinė saldaus ir pikantiško kreminio limoncello yra skani pati savaime, tačiau tuo neapsiribokite. Derinkite jį su šampanu ar putojančiu vandeniu, kad vasarą gaiviai atšaldytumėte, arba eksperimentuokite su kokteiliais, kai norite gėrimui suteikti citrusinių vaisių skonio be didelio rūgštingumo.