Salotos su liežuviu ir grybais
Kiekvienai šventei stengiuosi pagaminti kokį nors patiekalą iš liežuvio ……. mes jį labai mėgstame.))))) Tai būna arba salotos, arba aspikas, arba tiesiog virtas liežuvis su garstyčiomis. Šiandien siūlau jums paprastas, bet labai skanias liežuvio salotas su įdomiu padažu.
INGREDIENTAI
Pagrindinis
- Virtas jautienos liežuvis – 200 g
- grybai (austrės arba pievagrybiai) – 200 g
- marinuoti agurkai – 100 g
- svogūnų laiškų – 1 vnt.
- Rukolos – 1 puokštė
- putpelių kiaušiniai – 3 vnt.
- Vyšniniai pomidorai – 3 vnt.
Degalų papildymas
- „Maskvos Provanso” iš prekės ženklo „I love to cook” – 4 valg. š. l.
- alyvuogių aliejaus – 1 st. l.
- citrinos sulčių – 1 šaukštelis
- krienų – 1 šaukštelis
- garstyčių – ½ šaukštelio
- druskos – pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Smulkiai supjaustykite grybus ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol paruduos.
- Virtą liežuvį (paprastai jį verdu dieną prieš tai) supjaustykite juostelėmis, svogūną – plonais pusžiedžiais, marinuotus agurkėlius – juostelėmis arba apskritimais (jei tai agurkai).
- Sudėkite visus ingredientus ir išmaišykite.
- Paruoškime padažą. Sumaišykite majonezą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, krienus ir garstyčias. Druska ir pipirai. Viską gerai išmaišykite.
- Nuplaukite rukolą, nusausinkite ją ir sudėkite į lėkštę.
- Ant rukolos sudėkite salotas, papuoškite vyšninių pomidorų puselėmis ir putpelių kiaušiniais, užpilkite padažu. Salotos paruoštos. Gero apetito!