kaip paruošti pievagrybius

KEPTUVĖJE KEPTI ŠAMPINJONAI SU SVOGŪNAIS

Kvapnūs, apetitą žadinantys, su svogūnais – greitai ir skaniai! Keptuvėje kepti pievagrybiai su svogūnais puikiai tinka prie daugelio pagrindinių patiekalų ir garnyrų. Tokie grybai tiks grikių košei, bulvių košei, ryžiams, makaronams, gali būti naudojami kaip įdaras, taip pat įvairioms salotoms.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Šampinjonai – 300 gr
  • Svogūnų svogūnai – 190 gr
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis l
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip kepti šampinjonus keptuvėje su svogūnais? Paruoškite reikiamus produktus, kad keptuvėje būtų galima kepti pievagrybius su svogūnais. Jums reikės minimalaus produktų rinkinio: tai patys grybai, svogūnai, augalinis aliejus (naudojau nerafinuotą kukurūzų aliejų), šiek tiek druskos.
  2. Šampinjonus kruopščiai nuplaukite, aštriu peiliu nupjaukite tamsias vietas ir atnaujinkite kiekvieno grybo pjūvį. Grybus nusausinkite rankšluosčiu, supjaustykite bet kokios formos ir dydžio griežinėliais. Svarbiausia – per daug nesusmulkinti. Aš mėgstu grybus pjaustyti griežinėliais, nesupjaustytus, grybus per visą plotą arba per pusę, jei grybas didelis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite nuluptą ir nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną. Retkarčiais pamaišykite, kol suminkštės ir taps permatomi.
  4. Į keptuvę prie svogūnų sudėkite pjaustytus pievagrybius, išmaišykite. Taip pat maišydami kepkite grybus su svogūnais ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visos sultys ir grybai pradės ruduoti. Šampinjonų nebūtina stipriai kepti, kad galiausiai jie nebūtų labai sausi.
  5. Keptuvėje kepti pievagrybiai su svogūnais paruošti! Į stalą juos galite patiekti ir šviežiai paruoštus, ir atšaldytus.
  6. Vietoj svogūnų galima naudoti porus. Jis suteiks subtilesnį ir rafinuotesnį skonį.

Pagal savo skonį tokius grybus galite pagardinti prieskoniais ar prieskoninėmis žolelėmis: maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais, itališkų ar Provanso žolelių mišiniu. Įdomų poskonį taip pat suteiks Suneli apyniai arba Svan druska.

Nedidelį kreminį atspalvį tokiam patiekalui galima suteikti, jei kartu su augaliniu aliejumi įdėsite šiek tiek geros kokybės sviesto. Negalima gaminti vien tik su sviestu, nes. aliejus greitai pradės degti, geriau imti aliejų mišinį.

Parašykite komentarą