Sutarkuokite 2/3 visų bulvių (žalių ir nuluptų), išspauskite sultis per marlę, sudėkite virtas bulves, druską ir išmaišykite. Iš masės suformuokite pailgus cepelinus ir užpildykite juos varške. Į garų puodą įpilkite 1 puodelį vandens, groteles patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite cepelinus ir garinkite 30-35 minutes. Paruoškite padažą: svogūną pakepinkite kiaulės taukuose ir supilkite grietinę. Supilkite padažą ant cepelinų ir trumpam pašaukite į orkaitę.
Patiekite šiltą.
Produktai Lietuviški varškės cepelinai
bulvės (5 vidutinio dydžio) 500 g
varškė 200 g
riebalų 2 šaukštai
Padažui
šoninė (lašiniai, šoninė) 20 g
svogūnai 1 vnt.
1-2 šaukštai grietinės
druskos pagal skonį