Virtas ir nuluptas bulves sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, manų kruopų ir rupių miltų ir užminkykite tešlą. Pabarstykite lentą miltais, iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją kvadratėliais (5×5 cm). Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite bryndzos įdaro. Sujunkite priešingus galus taip, kad koldūnas būtų trikampio (piniginės) formos. Įdėkite juos į verdantį vandenį ir užvirkite.
Patiekite pašildytą su sviestu ir grietine.
Bryndzos įdaras: sumaišykite bryndzą, kiaušinio trynį, druską, pipirus, krapus, mažais gabalėliais supjaustytą ir pakepintą šoninę.
Ingredientai Lietuviški koldūnai (rankinės) (4 porcijoms)
bulvės 1000 g
kiaušinio trynys 2 vnt.
druskos pagal skonį
manų kruopos 50 g
pilno grūdo miltai 250 g
kvietiniai miltai 100 g
rūkyti riebalai 50 g
50 g sviesto
400 g grietinės
brindza 400 g
pipirų pagal skonį
krapų pagal skonį