Lietuviški koldūnai (rankinės)

Virtas ir nuluptas bulves sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, manų kruopų ir rupių miltų ir užminkykite tešlą. Pabarstykite lentą miltais, iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją kvadratėliais (5×5 cm). Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite bryndzos įdaro. Sujunkite priešingus galus taip, kad koldūnas būtų trikampio (piniginės) formos. Įdėkite juos į verdantį vandenį ir užvirkite.

Patiekite pašildytą su sviestu ir grietine.

Bryndzos įdaras: sumaišykite bryndzą, kiaušinio trynį, druską, pipirus, krapus, mažais gabalėliais supjaustytą ir pakepintą šoninę.

Ingredientai Lietuviški koldūnai (rankinės) (4 porcijoms)

bulvės 1000 g
kiaušinio trynys 2 vnt.
druskos pagal skonį
manų kruopos 50 g
pilno grūdo miltai 250 g
kvietiniai miltai 100 g
rūkyti riebalai 50 g
50 g sviesto
400 g grietinės
brindza 400 g
pipirų pagal skonį
krapų pagal skonį

Parašykite komentarą