Lietuviškas duonos rūgpienis

Į emaliuotą indą įpilkite 12 litrų karšto (80 °C) vandens ir suberkite 1,5 kg ruginių džiūvėsėlių. Išmaišykite ir palikite 6-8 valandas. Kai misa atvės iki 25-27 °C, perkoškite ją per medžiaginį maišelį arba dvigubą marlę, įdėkite 500 g cukraus, 50 g sultenių, 2-3 valgomuosius šaukštus praskiestų kepimo mielių ir 30-40 g citrinos rūgšties. Palikite fermentuotis 1 dieną, tada supilkite į šampano butelius, užkimškite parūkytais kamščiais (kamščius uždėkite ant butelio kaklelio) ir padėkite vėsioje vietoje. Po 1-3 dienų gėrimas bus paruoštas gerti.

Produktai Lietuviškas duonos rūgpienis

12 litrų karšto vandens
ruginės duonos trupiniai 1,5 kg
cukrus 500 g
50 g sultenių
mielės 2-3 šaukštai
citrinos rūgštis 30-40 g

Parašykite komentarą