Žuvies filė supjaustykite gabalėliais, sumalkite kartu su virtais keptais grybais, įmuškite kiaušinį ir vištienos prieskonių mišinį ir išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus.
Užvirinkite sultinį, sudėkite morkas, petražoles, salierus ir pastarnokų šaknis, virkite, kol suminkštės, perkoškite ir šiek tiek atvėsinkite.
Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje sultinio ir palikite pastovėti. Likusį sultinį užvirinkite ir troškinkite mėsos kukulius 30 minučių. Tuomet išimkite mėsos kukulius dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštę.
Atskiestą želatiną supilkite į sultinį, užvirinkite ir perkoškite.
Morkas supjaustykite apskritimais, sudėkite į indą su mėsos kukuliais, sudėkite citrinos griežinėlius, sudėkite žalumynus ir supilkite sultinį.
Produktai Lietuviška žuvienė
žuvies filė 500 g
virti ir kepti grybai 100 g
kiaušiniai 1 vnt.
morkos 4-5 vnt.
saliero šaknis 1 vnt.
Petražolės šaknis 1 vnt.
Pastarnoko šaknis 1 vnt.
citrina 1 vnt.
želatina 5 g
petražolių žolelės 3 šakelės
salierų 3 šakelės
žuvies sultinys 1 l
Vištienos prieskonių mišinys 1 valgomasis šaukštas.