Lietuviška saldi sriuba

Cukrų ir nuplautas džiovintas slyvas sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, sudėkite tarkuotus koldūnus iš standžios tešlos, cinamoną ir citrinos rūgštį. Patiekite su grietine. Paruoškite sriubą su šviežiais obuoliais arba džiovintomis slyvomis. Nedėkite citrinos rūgšties ir 5 g daugiau cukraus.

Produktai Lietuviška saldi sriuba

40 g džiovintų slyvų
arba šviežias obuolys 150 g
arba šviežios džiovintos slyvos 66 g
cukraus 25 g
citrinos rūgštis 0,27 g
cinamono 0,27 g
vanduo 205 g
Koldūnams:
kvietiniai miltai 22 g
vanduo 2 g
cukraus 0,75 g
kiaušiniai 0,15 gr
grietinė 15 g
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą