Lietuviška bulvių košė

Nuplaukite, nulupkite ir nuplaukite bulves ir išvirkite jas mėsos sultinyje kartu su svogūnais. Kai bulvės bus paruoštos, pertrinkite jas per sietelį. Susmulkinkite rūgštynių ir salierų lapus ir supilkite į sultinį, sumaišytą su bulvių tyre. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar 5 minutes pavirkite. Du kietai virtus kiaušinius perpjaukite pusiau, apvoliokite miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite riebaluose kartu su dešros griežinėliais. Nukelkite sriubą nuo ugnies, supilkite grietinę. Prieš patiekdami į lėkštę įdėkite po gabalėlį dešros ir kiaušinio puselę.

Produktai Lietuviška bulvių košė

mėsos arba kaulų sultinys 2,5 litro
bulvės 1 kg
svogūnai 1 vnt.
rūgštynės arba špinatai 250 g
salierų žalumynai 100 g
dešra 4 vnt.
kiaušiniai 3 vnt.
miltai 1 valgomasis šaukštas
džiūvėsėliai 1 valgomasis šaukštas
taukų arba margarino 1 šaukštelis.
grietinė arba jogurtas 0,25 l
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą