Bulvės, įdarytos mėsa

Nulupkite tokio pat dydžio bulvių gumbus ir virkite, kol jie bus pusiau išvirę. Nupjaukite gumbų viršų ir išimkite vidurį. Įdarykite gumbus malta mėsa (malta jautiena arba kiauliena, sumalta per mėsmalę ir sumaišyta su pakepintais svogūnais, druska ir pipirais). Uždenkite gumbą nupjauta viršūne ir apačioje padarykite nedidelį plyšį (dėl stabilumo). Dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos, aptepkite grietine ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite kepimo krosnelėje, kol taps karšti. Patiekite, pabarstykite riebalais ir krapais.

Produktai Bulvės, įdarytos mėsa

bulvės 650 g
sviestas 30 g
grietinė 20 g
jautienos išpjova 200 g
arba kiaulienos išpjova 160 g
svogūnai 50 g
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą