Lentinis šokoladinis pyragas
Lentinis šokoladinis pyragas yra tobulas desertas mėgstantiems šokoladą! Šis pyragas ne tik skanus, bet ir labai lengvai paruošiamas. Jis puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Pateikiame išsamų receptą, kuris padės jums sėkmingai pasigaminti šį skanų desertą! 🍫🎂
Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado (70% kakavos)
- 150 g sviesto
- 300 g cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 150 g miltų
- 100 g kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- Vanilės ekstraktas (pagal skonį)
- Švieži uogos ir grietinėlė (patiekimo variantui, neprivaloma)
Pasiruošimas:
1. Paruošimas:
Pradžioje įsitikinkite, kad turite visus ingredientus. Iš anksto pašildykite orkaitę iki 180 °C.
2. Šokolado ir sviesto derinimas:
Susmulkinkite juodąjį šokoladą ir supjaustykite sviestą mažais gabalėliais. Įdėkite juos į didelį indą ir ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje, kas 30 sekundžių maišydami, kol viskas ištirps ir taps vientisa mase. Palaikykite šiltai. 🍳
3. Cukraus ir kiaušinių derinimas:
Kitoje didelėje būtinybėje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Pridėkite vanilės ekstraktą ir toliau plakti.
4. Ingredientų sujungimas:
Lėtai supilkite šokolado-sviesto mišinį į kiaušinių ir cukraus masę, maišydami su mentele.
5. Sausieji ingredientai:
Atskirtai, sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį palaipsniui įmaišykite į šokoladinę masę, maišydami, kol viskas gerai susijungs.
6. Kepimas:
Paruoškite pyrago kepimo formą (24 cm skersmens) – aptepkite ja sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 25-30 minučių arba kol pyragas atrodys tvirtas ir vidurys šiek tiek juda, bet nebus skystas.
7. Atvėsinimas:
Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių. Tada atsargiai perkelkite jį ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Patiekimas:
Pyragą galite patiekti su šviežiomis uogomis ir plakta grietinėle, puikiai papuošdami stalo išvaizdą. 🍓🍦
Skanaus!
Nepamirškite dalintis šiuo skaniu pyragu su artimaisiais ir draugais! 🥳