Yra daug paprastų ir skanių patiekalų, kuriuos galima pagaminti su pitos duona. Siūlau išsikepti gardžių, labai skanių pitos trikampėlių su sultingu varškės ir žolelių įdaru. Ši tešla paruošiama per kelias minutes. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius žalumynus. Šį kartą įdarą papildžiau žaliaisiais svogūnais ir krapais – derinys labai pavyko. Lavašo trikampėliai tinka ir karšti, ir visiškai atvėsę, juos galima patiekti prie arbatos, o kaip užkandį, jei norite, galite pasiimti su savimi į darbą.
Sudedamosios dalys
Norint paruošti lavašo trikampėlius su varške ir žalumynais, reikės:
- Armėniškas lavašas – 270 g;
- bet kokios varškės (geriau naminės) – 400 g;
- vištų kiaušiniai – 2 vnt;
- pieno – 2 šaukštai;
- Žalumynai (aš naudojau žaliuosius svogūnus ir šviežius krapus) – 2 dideli ryšuliai;
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- aliejaus kepimui.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite reikiamus ingredientus. Nuplaukite žalumynus (mano atveju – krapus ir žaliuosius svogūnus), nuskalaukite vandens perteklių.
- Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite 1 vištienos kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite į varškę.
- Varškę ir žoleles gerai išmaišykite.
- Žirklėmis supjaustykite pitą ilgomis juostelėmis. Turėjau 10 pitos juostelių.
- Ant kiekvienos pitos juostelės kampo dėkite maždaug 1-1,5 šaukšto varškės ir žolelių mišinio.
- Suvyniokite arčiausiai jūsų esantį nuotraukoje pavaizduotos pitos kampą, suformuodami trikampį.
- Tada toliau vyniokite suformuotą trikampį, judėdami išilgai trikampio kraštų iki pitos juostelės galo.
- Taip suformuokite visus pitos trikampėlius su varške ir žolelėmis.
- Tinkamame inde sumaišykite 1 vištienos kiaušinį ir pieną bei šiek tiek pasūdykite.
- Visiškai panardinkite pitos trikampį į kiaušinio ir pieno mišinį.
- Tuo metu įkaitinkite aliejumi pateptą keptuvę ant viryklės. Paruoštus trikampėlius sudėkite į skardą. Į kiaušinių ir pieno mišinį panardinkite tiek lavašo trikampėlių, kiek vienu metu telpa į keptuvę. Lavašo gabalėlių nebūtina iš anksto pamirkyti kiaušinių ir pieno mišinyje.
- Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol pita apskrus.
- Paruoštus trikampėlius iš keptuvės perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Palaipsniui apkepkite visus trikampėlius.
- Šiuos apetitiškus, skanius pitos trikampėlius su sultingu varškės ir žalumynų įdaru patiekite karštus, nors jie labai skanūs ir šalti!
- Gero apetito!