Šis serbentų likerio receptas yra tobulas visais atžvilgiais. Tai skanu, greita, paprasta ir nebrangu. Gėrimas yra gyvo uogų aromato ir švelnaus skonio. 🙂 Jį paruošti užtrunka kelias minutes, o suvirškinti – tik savaitę. Galima naudoti šaldytas uogas, cukraus kiekį galima reguliuoti pagal skonį. Ir, kaip paaiškėjo vėliau, jį galima pagaminti beveik iš bet kokių uogų! Tačiau raudonųjų serbentų likeris yra ypač ryškus.
Produktai Kumacha likeris
Raudonieji (arba juodieji) serbentai, švieži arba šaldyti – 0,5 kg
Degtinė – 0,5 litro
cukraus – 250 g
vandens – 1 stiklinė
Kasmet, antroje vasaros pusėje, kai sunoksta įvairiausios uogos, iš jų pradedu gaminti įvairiausius užpilus, likerius ir trauktines. 🙂 Daugybė receptų jau išbandyta! Kai kurių iš jų atsisakau visam laikui, kai kurios palieka mane abejingą, o kai kurios visam laikui lieka mėgstamiausios ir su malonumu kartojamos metai iš metų. Žinoma, šiandien pateikiu jums receptą iš pastarosios kategorijos. Jį radau visai neseniai ir jis yra vienas iš mano mėgstamiausių. 🙂
Vaizdo receptasKumakų likeris
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKumakų likeris
Recepto nuotrauka: Kumacho likeris – 1 žingsnis
Šį kartą gaminsime likerį iš raudonųjų serbentų. Kaip minėta aprašyme, galite naudoti šaldytas uogas. Jei turite šviežių uogų, nuskinkite jas ir nuplaukite. Jei jie užšaldyti, atšildykite juos.
Mums reikės 500 g uogų. Sutrinkite juos su kuo nors.

Recepto nuotrauka: „Kumacha” likeris – 2 žingsnis
…ir sudėkite juos į indą, kuriame ruošiatės užpilti gėrimą. Uogas užpilkite puse litro degtinės ir palikite savaitei. (Jei gaminsite su juodaisiais serbentais, retkarčiais juos pakratykite, kad nesusidarytų gumuliukų).
Po savaitės gėrimas jau beveik paruoštas.
Recepto nuotrauka: „Kumacha” likeris – 3 etapas
Belieka serbentų tinktūrą perkošti. Galite atsargiai išspausti serbentus, kad į gėrimą patektų visas jų minkštimas, arba jo nespausti, jei nemėgstate. Gėrimą galima palikti kaip serbentų tinktūrą (be cukraus), tačiau mūsų skoniui ji yra standi ir ne tokia aromatinga.
Recepto nuotrauka: serbentų likeris – 4 žingsnis
Cukrus išryškina uogų skonį ir aromatą. Jei jus tai domina, iš 250 g cukraus ir stiklinės vandens išvirkite sirupą ir sumaišykite jį su tinktūra.
Gautą serbentų gėrimą atšaldykite. Išbandykite, kitą kartą pagal savo skonį pakoreguokite cukraus ir vandens kiekį ir mėgaukitės!
Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 5 veiksmas
Jei serbentų likerį gaminsite griežtai pagal receptą, gausite maždaug vieną litrą gėrimo, kurio stiprumas yra apie 20 laipsnių.
Mėgaukitės ir nebijokite eksperimentuoti!