Kukurūzų Košė

Kukurūzų košė su bananais

Kukurūzų košė su pienu yra sveikas, sotus patiekalas, kuris gali būti puikūs pusryčiai suaugusiesiems ir vaikams. Košę galima paskaninti šviežiais vaisiais arba uogomis. Siūlau pasigaminti skanią ir kvapnią kukurūzų košę su bananais. Puikus patiekalas visai šeimai!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti košę, mums reikės:

  • 0,5 puodelio kukurūzų kruopų;
  • 1,5 puodelio pieno;
  • 1,5 puodelio vandens;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 2 bananai (1 bananas į košę + 1 bananas patiekti);
  • sviesto – pagal skonį.

Kukurūzų Košė Virimo procedūra

  1. Kruopas gerai nuplaukite.
  2. Į puodą supilkite vandenį ir pieną, suberkite kukurūzų kruopas ir uždekite ant ugnies. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
  3. Kukurūzų košę virkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Baigiant virti įberkite druskos, cukraus, sviesto ir išmaišykite.
  4. Nuluptą bananą sutrinkite šakute. Nuimkite košę nuo ugnies, sudėkite sutrintą bananą ir išmaišykite. Palikite jį kelias minutes pastovėti.
  5. Patiekime sveiką ir labai skanią kukurūzų košę su bananų gabalėliais.
  6. Mėgaukitės maistu!

Kukurūzų košė

Kukurūzų kruopos yra mažai alergizuojanti medžiaga, todėl kukurūzų košę gali valgyti net ir tie, kurie velniškai bijo glitimo. Karšta košė pagal šį receptą yra švelni ir skysta, kaip ir manų kruopos. Tačiau, kitaip nei manų kruopos, ji gali atvėsti, sukietėti ir sutirštėti. Todėl šaltą košę galite valgyti ne tik pusryčiams, bet ir pietums: supjaustykite griežinėliais, pakepinkite grilio keptuvėje ir patiekite, pavyzdžiui, su daržovių salotomis, bus baisiai skanu.

VIENOS PORCIJOS ENERGINĖ VERTĖ

KALORIJŲ 320 KCAL

VOVERAIČIŲ 6 G

RIEBALAI Penkiolika gramų

ANGLIAVANDENIAI 41 GRAMAS

Sudedamosios dalys

  • Kukurūzų kruopos 180 g
  • Vanduo 750 ml
  • Pienas 250 ml
  • Cukrus 1 valgomasis šaukštas
  • Druska ½ arbatinio šaukštelio
  • Sviestas 60 g

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

1 Kukurūzų kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Supilkite vandenį į puodą ir suberkite kruopas. Užvirkite.

2 Kai vanduo pradės virti, sumažinkite ugnį ir virkite košę 30 minučių, nuolat maišydami, kad kruopos nesudegtų.

3 Kai košė sutirštės, supilkite į ją karštą pieną, suberkite cukrų ir druską ir maišydami virkite dar 5-10 minučių.

4 Pabaigoje į košę įdėkite sviesto ir išmaišykite.

 

 

 

Parašykite komentarą