sutarkuokite žalias bulves, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. ant kepimo skardos dėkite riebalų arba keptos šoninės ir gerai įkaitinkite. 3-5 cm storio sluoksniu paskleiskite tarkuotų bulvių masę ir lengvai sumaišykite su riebalais. išlyginkite paviršių šaukštu ir kepkite ant geros ugnies apie valandą, kad viršus gražiai paruduotų. Paruoštus makaronus supjaustykite kvadratiniais gabalėliais ir išdėliokite gražioje lėkštėje. Atskirai patiekite keptą šoninę ir svogūną su grietine.
Ingredientai Kugelis lietuvių kalba (1 porcijai)
bulvės 1 kg
kiaušiniai 1 vienetas
riebalų 1 valgomasis šaukštas
juodųjų pipirų pagal skonį
šoninė (speck) 70 g
svogūnai 80 g
1-2 šaukštai grietinės
druskos pagal skonį