Kopūstų sriuba


Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik sušildo, bet ir praturtina mūsų mitybą. Ši sriuba yra lengvai pagaminama, naudinga ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. 🍲

Reikalingi ingridientai:

  • 1 vidutinio dydžio baltasis kopūstas 🥬
  • 2 morkos 🥕
  • 1 didelė svogūnas 🧅
  • 3-4 vidutiniai bulvės 🥔
  • 200 g mėsos (naudokite jautieną arba kiaulieną) 🍖
  • 1-2 česnako skiltelės 🧄
  • 1 lauro lapas 🍃
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Šviežios petražolės arba krapai garnyrui 🌿
  • 2 litrai vandens 💧
  • 3 šaukštai aliejaus (kepimui) 🍶

Paruošimo būdas:

  1. Paruošti produktus: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite visus daržoves. Svogūną, morkas ir bulves nulupkite. Kopūstą supjaustykite smulkiais gabalėliais, o morkas ir svogūną – smulkiai, kubeliais. Bulves supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukepkite. 🥗
  2. Paruošti mėsą: Jei pasirenkate naudoti mėsą, ją supjaustykite mažais kubeliais. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite mėsą iki auksinės spalvos. Kepimo metu pridėkite šiek tiek druskos, kad mėsa būtų labiau skani. 🍖
  3. Kepkite daržoves: Į tą pačią keptuvę pridėkite smulkintus svogūnus ir išmaišykite. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Tada pridėkite morkas ir kepkite dar kelias minutes. 🍳
  4. Sriubos gamyba: Į didelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į vandenį įdėkite bulves, kopūstus, pakepintas daržoves bei mėsą. Įberkite lauro lapą, druską ir pipirus pagal skonį. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 30-40 minučių, kol daržovės taps minkštos. 🕒
  5. Galutinis štrichas: Prieš patiekiant, į sriubą įdėkite smulkintą česnaką, pagal skonį dar paskaninkite druska ir pipirais. Pasibaigus virimui, nuimkite sriubą nuo ugnies ir leiskite jai šiek tiek pastovėti. 🌈
  6. Patiekti: Sriuba patiekiama karšta, apibarstyta šviežiomis petražolėmis arba krapais. Šis patiekalas puikiai tiks kaip sotus užkandis ar pagrindinis patiekalas. Mielai patiekite su kepinele duonos. 🍞

Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą