Konservuoti persikai be cukraus

Švelnius, kvapnius persikus žiemai galima pasigaminti nenaudojant cukraus! Persikų puseles sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po to stiklainiai sterilizuojami. Šis konservuotų persikų receptas idealiai tinka tiems, kurie iš savo mitybos raciono neišbraukia cukraus.

Produktai Konservuoti persikai be cukraus

Persikai – 1,4 kg
Vandens – 0,8-1 litras
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Konservuoti persikai be cukraus
Recepto nuotrauka: Cukruoti persikai be cukraus – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Nurodytas kiekis apskaičiuotas 3 0,5 l skardinėms.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 2 žingsnis
Persikus kruopščiai nuplaukite, kiek įmanoma nulupkite pūkelius. Švarius vaisius padalykite pusiau ir išimkite kauliukus. Gavau 1,3 kg nuluptų persikų.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 3 žingsnis.
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.
Pirmiausia kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius karštu vandeniu su trupučiu geriamosios sodos. Išplaukite stiklainius.
Į didelį puodą pripilkite maždaug trečdalį vandens ir įjunkite kaitinimą iki didžiausios temperatūros. Užvirinkite vandenį. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir atsargiai sudėkite dangtelius į verdantį vandenį. Ant viršaus uždėkite metalinį stovą. Sudėkite stiklainius ant lentynos kakleliais žemyn. Dangtelius ir stiklainius verdančiame vandenyje garinkite apie 10-15 minučių.
Tada atsargiai išimkite karštus sterilizuotus stiklainius ir padėkite juos ant švaraus rankšluosčio dugnu į viršų. Atsargiai išimkite dangtelius iš verdančio vandens ir padėkite juos ant rankšluosčio.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 4 žingsnis
Paruoštas skardas pripildykite persikų puselėmis, kiek įmanoma labiau pripildykite skardas pjautine puse žemyn.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 5 veiksmas
Užvirinkite vandenį ir verdančiu vandeniu atsargiai užpilkite persikus stiklainiuose. Vandens gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau, priklausomai nuo stiklainių tankio.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 6 veiksmas
Į didelio puodo dugną įdėkite švarų virtuvinį rankšluostį. Į keptuvę sudėkite pripildytus stiklainius. Atsargiai supilkite vandenį į puodą taip, kad jis būtų maždaug 3 cm nuo stiklainių kaklelių. Uždenkite stiklainius švariais dangteliais. Užvirinkite vandenį ir sterilizuokite persikus ant silpnos ugnies apie 10-15 minučių.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 7 žingsnis
Sandariai užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite šilta antklode arba vilnoniu rankšluosčiu.

Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai be cukraus – 8 žingsnis
Kai stiklainiai visiškai atvės, konservuotus persikus laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Gero apetito!

Parašykite komentarą