Kolibri pyragas


Kolibri pyragas

Ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų 🌾
  • 1 puodelis cukraus 🍬
  • 1 puodelis svogūnų, smulkintų 🧅
  • 1 puodelis ananasų, smulkintų 🍍
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų, kapotų 🌰
  • 1/2 puodelio kokosų drožlių 🥥
  • 3 kiaušiniai 🥚
  • 1/2 puodelio aliejaus 🌿
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių 🥄
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono 🌱
  • žiupsnelis druskos 🧂

Paruošimas:

1. Pirma užsipilkite miltus ir cukrų:
Pradėkite nuo to, kad imkite didelį dubenį ir suberkite miltus bei cukrų. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

2. Įdėkite kiaušinius ir aliejų:
Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius ir įpilkite ½ puodelio aliejaus. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

3. Kitų ingredientų pridėjimas:
Pridėkite smulkintus svogūnus, ananasus, graikinius riešutus ir kokosų drožles. Visus ingredientus gerai sumaišykite.

4. Pridėkite kepimo miltelius:
Įtepkite 1 šaukštelį kepimo miltelių, cinamono ir žiupsnelį druskos. Viską gerai sumaišykite, kol masė taps homogeniška.

5. Paruoškite kepimo indą:
Imkite kepimo formą (apie 23 cm skersmens), padenkite ją aliejumi arba sviestu ir pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų.

6. Supilkite masę:
Supilkite paruoštą masę į kepimo formą ir švelniai patapšnokite, kad išsivaduotų oro burbuliukai.

7. Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F) ir kepkite pyragą apie 40-45 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir pro šoną pasitaisys.

8. Patikrinkite, ar iškepęs:
Pyragas bus paruoštas, kai į jį įsmeigta medinė lazdelė išlips švari.

9. Aušinimas:
Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių. Tada atsargiai išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

Papuošimas:


Kol piragas vės, galite jį papuošti. Galite pagaminti glajų iš cukraus pudros ir vandens, arba papuošti šviežiais vaisiais ar kremu. 🍰✨

Pateikimas:


Pyragą supjaustykite į gabalus ir patiekite su kava arba arbata. Mėgaukitės savo skaniu Kolibri pyragu! 🥳

Skanaus! 🥄❤️

Parašykite komentarą