
Daržovių koldūnų sriuba
Patogiai įsitaisykite su dubenėliu šios paguodžiančios daržovių koldūnų sriubos su minkštais, kramtomais koldūnais ir sultingomis daržovėmis, užpildytomis aromatingu sultiniu. Šis patiekalas tikrai sušildys jus iš vidaus.
Ingredientai
- 1 puodelis miltų (125 g)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, padalyti
- ½ puodelio šilto vandens (120 ml)
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 2 morkos, supjaustytos kubeliais
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų krapų
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų šalavijų
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
- ½ arbatinio šaukštelio pipirų
- 2 puodeliai bulvių (400 g), supjaustytų kubeliais
- 6 puodeliai daržovių sultinio (1 L)
- 2 lauro lapai
- šviežios petražolės, susmulkintos, patiekti
Paruošimas
- Nedideliame dubenyje mentele sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sauso mišinio viduryje suformuokite duobutę ir į ją įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šilto vandens. Maišykite, kol iš tešlos susidarys lipnus rutuliukas. Uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
- Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai aliejus ims blizgėti, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite apie 4-5 minutes arba kol svogūnai taps pusiau skaidrūs.
- Sudėkite česnaką, krapus, šalavijus, čiobrelius ir pipirus ir dar 2-3 minutes pakepinkite, kol žolelės taps kvapnios.
- Įmaišykite bulves, daržovių sultinį ir lauro lapus ir užvirinkite. 5. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir virkite apie 8 minutes arba kol bulvės išvirs maždaug 75 proc.
- Atsargiai pilkite maždaug 1 colio (2 cm) skersmens koldūnų tešlą.
- Leiskite koldūnams troškintis apie 10 minučių arba kol jie taps kramtomi ir išvirs.
- Patiekdami papuoškite daug šviežių petražolių.
- Mėgaukitės!