koldunu sriuba

Daržovių koldūnų sriuba

Patogiai įsitaisykite su dubenėliu šios paguodžiančios daržovių koldūnų sriubos su minkštais, kramtomais koldūnais ir sultingomis daržovėmis, užpildytomis aromatingu sultiniu. Šis patiekalas tikrai sušildys jus iš vidaus.

Ingredientai

  • 1 puodelis miltų (125 g)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, padalyti
  • ½ puodelio šilto vandens (120 ml)
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
  • 2 morkos, supjaustytos kubeliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų krapų
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų šalavijų
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • ½ arbatinio šaukštelio pipirų
  • 2 puodeliai bulvių (400 g), supjaustytų kubeliais
  • 6 puodeliai daržovių sultinio (1 L)
  • 2 lauro lapai
  • šviežios petražolės, susmulkintos, patiekti

Paruošimas

  1. Nedideliame dubenyje mentele sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sauso mišinio viduryje suformuokite duobutę ir į ją įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šilto vandens. Maišykite, kol iš tešlos susidarys lipnus rutuliukas. Uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
  2. Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai aliejus ims blizgėti, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite apie 4-5 minutes arba kol svogūnai taps pusiau skaidrūs.
  3. Sudėkite česnaką, krapus, šalavijus, čiobrelius ir pipirus ir dar 2-3 minutes pakepinkite, kol žolelės taps kvapnios.
  4. Įmaišykite bulves, daržovių sultinį ir lauro lapus ir užvirinkite. 5. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir virkite apie 8 minutes arba kol bulvės išvirs maždaug 75 proc.
  5. Atsargiai pilkite maždaug 1 colio (2 cm) skersmens koldūnų tešlą.
  6. Leiskite koldūnams troškintis apie 10 minučių arba kol jie taps kramtomi ir išvirs.
  7. Patiekdami papuoškite daug šviežių petražolių.
  8. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą