
Lagman receptas
Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai;
- 3 morkos;
- 1 pipiras;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- 700 g ėrienos;
- 4 pomidorai;
- 2 puodeliai vandens;
- druskos, cukraus, juodųjų pipirų pagal skonį;
- 5 bulvės;
- 2 lauro lapai;
- Po 2 šakeles bazilikų, krapų, petražolių, kalendrų, kalendrų ir svogūnų;
- 400 gr lagmano makaronų.
Paruoškite
- Nulupkite svogūną, morką ir papriką ir supjaustykite juos julieno juostelėmis. Į karštą katilą storomis sienelėmis supilkite aliejų, maždaug po 2 minučių sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir paprikas ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Nulupkite svogūnus, morkas ir paprikas ir supjaustykite juos julieno juostelėmis. Į storasienį ir įkaitintą katilą supilkite aliejų, maždaug po 2 minučių sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir paprikas ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į katilą kartu su daržovėmis. Kepkite mėsą, kol taps traški.
- Į mėsą ir daržoves sudėkite pomidorus ir troškinkite apie 5 minutes. Supilkite vandenį, pabarstykite druska, cukrumi, juodaisiais pipirais, uždenkite katilą dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių.
- Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į katilą. Kai daržovės bus paruoštos, įdėkite lauro lapą ir smulkiai supjaustytas žoleles. Leiskite pastovėti.
- Sudėkite makaronus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 10 minučių. Kai makaronai bus paruošti, išdalykite juos į lėkštes ir sudėkite mėsą bei daržoves.
Uzbekijos stiliaus lagmanas
Sudedamosios dalys
- 300 g maltos jautienos;
- 1 svogūnas;
- 1 morką;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- druskos pagal skonį;
- 1 žalias ridikas;
- 150 g kopūstų;
- 2 žalių salierų stiebai;
- 1 saldžioji paprika;
- 1 pomidoras;
- 1 aštrioji paprika;
- 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros;
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintos adžikos;
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintos paprikos;
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
- 2 skiltelės česnako;
- 2-3 puodeliai vandens;
- 400 g lagmano makaronų;
- 2 šakelės kalendrų, krapų ir petražolių.
Paruoškite
- Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais (maždaug 2 cm storio), morką supjaustykite kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite. Katile įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite, kol ji taps auksinė. Pagardinkite druska. Į katilą suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Žaliuosius ridikėlius ir kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Supjaustykite salierus. Papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais, o aštriąją papriką susmulkinkite.
- Kai svogūnai ir morkos apkeps, sudėkite paprikas ir pomidorus. Viską kartu kepkite 3 minutes. Į katilą suberkite sausus prieskonius ir pomidorų pastą. Virkite dar 3-4 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką ir nusiųskite prie kitų ingredientų.
- Tada į katilą sudėkite kopūstus, ridikėlius ir salierus ir išmaišykite. Viską užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių (daržovės neturėtų užvirti). Pagal skonį įberkite druskos.
- Atskirame puode užvirkite vandenį, šiek tiek pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite 10-15 minučių. Kai makaronai bus paruošti, sudėkite juos į lėkštes, užpilkite vadžą (mėsą ir daržoves) ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais.
Uygur stiliaus lagmanas
Sudedamosios dalys
- 600 jautienos arba ėrienos;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- druskos pagal skonį;
- 1 svogūnas;
- 1 morką;
- 1-2 baklažanai;
- 3 pomidorai;
- 2-3 paprikos;
- Laghmano prieskoniai – pagal skonį;
- česnako – pagal skonį;
- 400 g lagmano makaronų;
- 1 stiklinė sultinio iš makaronų;
- 2 šakelės kalendros, krapų ir petražolių.
Paruoškite
- Mėsą supjaustykite kubeliais. Į įkaitintą katilą supilkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Pagal skonį pagardinkite druska.
- Supjaustykite daržoves kubeliais. Pirmiausia į mėsą sudėkite svogūną ir morką. Tada į katilą sudėkite baklažanus. Tada sudėkite pomidorus ir paprikas ir viską gerai išmaišykite. Pabarstykite lagmano prieskoniais ir smulkiai supjaustytais česnakais.
- Atskiroje keptuvėje užvirkite vandenį, šiek tiek pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite 10-15 minučių.
- Į katilą su daržovėmis supilkite makaronų sultinį. Viską troškinkite, kol išvirs, apie 20-30 minučių.
- Paskleiskite makaronus lėkštėse, sudėkite mėsą ir daržoves. Smulkiai supjaustykite žoleles ir pabarstykite ant viršaus.