Klasikinis Lagman

Lagman receptas

Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai;
  • 3 morkos;
  • 1 pipiras;
  • 4 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 700 g ėrienos;
  • 4 pomidorai;
  • 2 puodeliai vandens;
  • druskos, cukraus, juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 5 bulvės;
  • 2 lauro lapai;
  • Po 2 šakeles bazilikų, krapų, petražolių, kalendrų, kalendrų ir svogūnų;
  • 400 gr lagmano makaronų.

Paruoškite

  1. Nulupkite svogūną, morką ir papriką ir supjaustykite juos julieno juostelėmis. Į karštą katilą storomis sienelėmis supilkite aliejų, maždaug po 2 minučių sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir paprikas ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  2. Nulupkite svogūnus, morkas ir paprikas ir supjaustykite juos julieno juostelėmis. Į storasienį ir įkaitintą katilą supilkite aliejų, maždaug po 2 minučių sudėkite svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Į svogūnus sudėkite morkas ir paprikas ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  3. Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į katilą kartu su daržovėmis. Kepkite mėsą, kol taps traški.
  4. Į mėsą ir daržoves sudėkite pomidorus ir troškinkite apie 5 minutes. Supilkite vandenį, pabarstykite druska, cukrumi, juodaisiais pipirais, uždenkite katilą dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių.
  5. Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į katilą. Kai daržovės bus paruoštos, įdėkite lauro lapą ir smulkiai supjaustytas žoleles. Leiskite pastovėti.
  6. Sudėkite makaronus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 10 minučių. Kai makaronai bus paruošti, išdalykite juos į lėkštes ir sudėkite mėsą bei daržoves.

Uzbekijos stiliaus lagmanas

Sudedamosios dalys

  • 300 g maltos jautienos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 žalias ridikas;
  • 150 g kopūstų;
  • 2 žalių salierų stiebai;
  • 1 saldžioji paprika;
  • 1 pomidoras;
  • 1 aštrioji paprika;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintos adžikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintos paprikos;
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2-3 puodeliai vandens;
  • 400 g lagmano makaronų;
  • 2 šakelės kalendrų, krapų ir petražolių.

Paruoškite

  1. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais (maždaug 2 cm storio), morką supjaustykite kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite. Katile įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite, kol ji taps auksinė. Pagardinkite druska. Į katilą suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  2. Žaliuosius ridikėlius ir kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Supjaustykite salierus. Papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais, o aštriąją papriką susmulkinkite.
  3. Kai svogūnai ir morkos apkeps, sudėkite paprikas ir pomidorus. Viską kartu kepkite 3 minutes. Į katilą suberkite sausus prieskonius ir pomidorų pastą. Virkite dar 3-4 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką ir nusiųskite prie kitų ingredientų.
  4. Tada į katilą sudėkite kopūstus, ridikėlius ir salierus ir išmaišykite. Viską užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių (daržovės neturėtų užvirti). Pagal skonį įberkite druskos.
  5. Atskirame puode užvirkite vandenį, šiek tiek pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite 10-15 minučių. Kai makaronai bus paruošti, sudėkite juos į lėkštes, užpilkite vadžą (mėsą ir daržoves) ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais.

 

Uygur stiliaus lagmanas

Sudedamosios dalys

  • 600 jautienos arba ėrienos;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morką;
  • 1-2 baklažanai;
  • 3 pomidorai;
  • 2-3 paprikos;
  • Laghmano prieskoniai – pagal skonį;
  • česnako – pagal skonį;
  • 400 g lagmano makaronų;
  • 1 stiklinė sultinio iš makaronų;
  • 2 šakelės kalendros, krapų ir petražolių.

Paruoškite

  1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Į įkaitintą katilą supilkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Pagal skonį pagardinkite druska.
  2. Supjaustykite daržoves kubeliais. Pirmiausia į mėsą sudėkite svogūną ir morką. Tada į katilą sudėkite baklažanus. Tada sudėkite pomidorus ir paprikas ir viską gerai išmaišykite. Pabarstykite lagmano prieskoniais ir smulkiai supjaustytais česnakais.
  3. Atskiroje keptuvėje užvirkite vandenį, šiek tiek pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite 10-15 minučių.
  4. Į katilą su daržovėmis supilkite makaronų sultinį. Viską troškinkite, kol išvirs, apie 20-30 minučių.
  5. Paskleiskite makaronus lėkštėse, sudėkite mėsą ir daržoves. Smulkiai supjaustykite žoleles ir pabarstykite ant viršaus.

Parašykite komentarą