Daugelis žmonių mėgsta saldumynus. Tačiau ne visi išdrįsta ką nors kepti orkaitėje. Minutės pyragas puikiai tinka tiems, kurie neturi orkaitės arba nenori jos naudoti. Šį skanėstą geriausia gaminti vakare, kad pyragas per naktį gerai įsigertų. Šiam patiekalui pagaminti užtrukau tik 40 minučių.
Tortas vyrams sudedamosios dalys
Pyragui pagaminti reikės:
- Kepimo plutai:
- 3 puodeliai miltų;
- 1 skardinė kondensuoto pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštelis sodos (užgesinti su actu).
- Kremui:
- 750 g pieno;
- 200 g sviesto;
- 1,5 puodelio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 3-4 šaukštai miltų;
- 1 maišelis vanilės.
Maisto gaminimo procesas
- Sumaišykite visus ingredientus (miltus, kondensuotą pieną, kiaušinį, sodą) ir paruoškite pyrago tešlą. Padalykite tešlą į 8 dalis.
- Iškočiokite vieną didesnį nei keptuvės skersmuo gabalą ir dėkite ant įkaitintos keptuvės.
- Po minutės apverskite (plutelė labai greitai iškepa).
- Nupjaukite pyragą (atraižos bus naudojamos pyragui apibarstyti).
- Pagaminkite kremą
- Sumaišykite visas sudedamąsias dalis, išskyrus sviestą, ir stipriai maišydami statykite ant ugnies, kol sutirštės. Pabaigoje į karštą grietinėlę įmaišykite sviestą.
- Aptepkite pyragėlius šiltu kremu, viršų ir šonus apibarstykite smulkintais trupiniais.
- Palikite pyragą mirkti kelias valandas.
- Štai baigtas tortas vyrams arba pyragas „Minutė”.
- Tortas „Minutka” papuoš bet kokį arbatos vakarėlį. Gero apetito!
Tortai kiekvieną progą paverčia ypatinga. Visi laukia, kada galės pjaustyti savo gimtadienio tortą. Suaugusieji ir vaikai laukia torto – jo aromato, dizaino ir skonio. Tortą pjauti mėgsta ir vakarėlio svečiai. Geros kokybės tortai yra būtini, nes niekas nenori prastos kokybės ar skonio torto. geras tortas negali būti toks, kuris gerai atrodo, bet nėra skanus, arba atvirkščiai. Geras tortas turi būti išvaizdos, skonio ir tekstūros pusiausvyra.
Yra daug veiksnių, į kuriuos atsižvelgiame kepdami tortą, kad jis būtų kokybiškas. Pirmasis, kuris čia svarbus, yra ingredientai. Į tortą dedami ingredientai turėtų būti aukščiausios kokybės, kad tortas išeitų geras. Kai kurie žmonės mano, kad geriausią skonį galima išgauti tik iš brangiausių ingredientų. Taip nebūtinai turi būti. Kokybė yra svarbi. Kai sakome „geriausi ingredientai”, turime omenyje geriausios kokybės ingredientus.
Pažvelkime į kai kurias savybes, kurios lemia gerą pyrago kokybę:
Pirmas dalykas, kurį kas nors pastebi apie tortą, yra jo išvaizda. Jis paprastai yra pagrindinis renginio, ar tai būtų gimtadienis, ar vestuvės, akcentas. Svarbu, kad tortas būtų gražus pažiūrėti. Jis turėtų patraukti žmonių dėmesį ir išlaikyti jį nuo pat pirmo žvilgsnio. Visa kita, kas susiję su tortu, tampa svarbu tik po išvaizdos. Svarstant apie torto išvaizdą, svarbūs šie veiksniai.
Simetrija
Tortas turi būti simetriškas. Simetrija, kaip ir visa kita, yra labai svarbi išvaizdai. Tortas neturėtų būti išsikišęs, įtrūkęs, su žemais šonais, įdubusiu viršumi, įdubusiu dugnu ar nelygiu viršumi. Tai nepalankios tortų savybės.
Tūris
Tortas taip pat svarbus savo tūriu. Tortas turi būti gerai iškilęs, o jo paviršius šiek tiek išgaubtas. Tūris priklauso nuo vartotojų pageidavimų. Tortas neturėtų atrodyti per mažas ar per didelis savo svoriui. Taigi tortas turėtų būti vidutinio tūrio. Taip vidinė sienelė turi gerą išvaizdą ir konstrukciją.
Plutos spalva
Torto plutos spalva skiriasi priklausomai nuo to, kokio tipo yra tortas. Dėl šios priežasties negalime taikyti vieno termino visų rūšių spalvoms. Plutos spalva turėtų derėti prie torto spalvos. Pavyzdžiui, vanilinio biskvito pluta turėtų būti malonios rudos spalvos. Ši ruda spalva turėtų būti maždaug trimis atspalviais šviesesnė už įprastą rudą spalvinėje lentelėje nurodytą rudą spalvą. Bet kokia tamsesnė, šviesesnė ar per daug neryški, reiškia, kad jūsų tortas prastos kokybės. Be to, pluta turėtų būti vienodos spalvos. Vienodą plutos spalvą gali sugadinti tamsūs dryžiai, cukraus ar riebalų dėmės. Kepėjai turi užtikrinti tobulą kepimo laiką, kad būtų pasiekta tinkama plutos spalva.
Plutos pobūdis
Pluta taip pat turi būti tinkamo charakterio. Pyrago plutos pobūdis reiškia pyrago plutos būklę. Plutos spalva taip pat priklauso nuo plutos rūšies. Kad tortas būtų laikomas kokybišku, jo plonytė plutelė turi būti plona ir švelni. Per storas, guminis, lipnus, per švelnus, kietas ar pūslėtas pyragas neatitinka kokybės reikalavimų. Šie plutos požymiai rodo prastą kokybę.
Žydėjimas
Tortams būdingas blizgesys – tai pyrago blizgesys. Gera gyva spalva ir spindesys – tai gero žydėjimo požymis.
Dekoravimas
Tortas paprastai dengiamas glajumi arba ganache, kad pagerėtų jo išvaizda ir skonis. Tortų puošyba yra savarankiškas menas. Glaistas turi būti tolygaus storio visame torte. Jei ant kai kurių torto dalių glaisto bus per mažai arba per daug, tai gali sutrikdyti torto išvaizdos simetriją. Glaistas arba ganšas turi būti tolygus ir paskirstytas plokščiu peiliu.
Kepėjas ar konditeris taip pat naudoja įvairius pagražinimus, kad pagerintų torto išvaizdą. Supjaustyti vaisiai arba išpjaustyti įvairių formų vaisiai yra geri tortų puošybos elementai. Tortus dekoruojantys meistrai mėgsta grūdintą šokoladą. Iš grūdinto šokolado jie daro įvairias formas. Grūdintas šokoladas suteikia ne tik išvaizdą, bet ir neįtikėtiną skonį. Kai šokoladas temperuojamas naudojant tinkamą temperatūrą ir techniką, jis tampa traškus ir traškus. Jie taip pat naudoja valgomus papuošimus, kad tortas taptų patrauklesnis.
Geros kokybės tortas turi ne tik gerai atrodyti, bet ir pasižymėti atitinkamu skoniu. Toliau išvardytos kai kurios savybės, kurios pasireiškia pjaustant tortą: