Klasikinis biskvitas su 5 kiaušiniais

Pateikiame klasikinio biskvito, pagaminto iš 5 kiaušinių, receptą. Kepiau sausainius 26 cm skersmens formoje, todėl man nereikėjo labai aukšto, bet plataus sausainio. Jei norite mažesnio skersmens ir aukštesnio biskvito, naudokite 22-24 cm keptuvę. Tai nuostabus, labai skanus pyragas, kurį iškepus nėra jokių iškilimų, jis plokščias ir gana tankus, o tai yra privalumas, kai gaminant pyragą jį supjaustote į 2-3 dalis. Tokį klasikinį sausainį, iškeptą iš 5 kiaušinių, taip pat galite tiesiog užpilti uogiene arba kondensuotu pienu ir patiekti vakarinei arbatai.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti klasikinį sausainį su 5 kiaušiniais, reikės:

  • dideli kiaušiniai – 5 vnt;
  • cukraus – 150 g;
  • bulvių krakmolo – 30 gr;
  • papildomų miltų – 130 gr;
  • druskos – žiupsnelis
  • vanilinio cukraus – 0,5 pakelio (nebūtina).

Metodas

  1. Išplakite kiaušinius ir sudėkite juos į dubenį, suberkite druską, cukrų ir pasirinktinai vanilinį cukrų. Persijokite miltus, suberkite bulvių krakmolą ir išmaišykite.
  2. Kiaušinius ir cukrų iš pradžių plakite mikseriu nedideliu greičiu, paskui – dideliu greičiu 8-10 minučių, kad gautųsi puri, lengva ir tiršta masė.
  3. Miltus ir krakmolą persijokite į lengvą, orui laidų mišinį, tada dalimis, sijodami per sietelį, šaukštu sumaišykite kiekvieną miltų ir krakmolo porciją, būkite atsargūs, bet ne per griežti.
  4. Turėtų gautis puri, švelni, kreminė tešla (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  5. Torto formos dugną išklokite pergamentu, supilkite tešlą ir išlyginkite.
  6. Pyragą kepkite iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių (jei forma mažesnio skersmens, kepkite 30 minučių). Pirmąsias 20 minučių neatidarykite orkaitės! Patikrinkite, ar biskvitas paruoštas, naudodami skepetaitę (arba degtuką) – pradūrus biskvitą ji turi likti sausa.
  7. Palikite pyragą formoje 10 minučių, tada atsargiai išimkite jį iš formos ir apipjaukite kraštus. Kad klasikinis biskvitas iš 5 kiaušinių būtų lygus, purus ir skanus, atvėsinkite jį ant grotelių ir palikite kelioms valandoms pailsėti. Naudokite jį kaip pyrago pagrindą arba patiekite prie arbatos.
  8. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą