Yra daugybė receptų, kaip gaminti kišą. Jį labai paprasta pagaminti, o rezultatas – skanus arbatinis pyragas. Tradiciškai apkepai gaminami su obuoliais ar kitais šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šiandien norėčiau papasakoti, kaip orkaitėje pasigaminti apkepą su uogiene. Toks kišas visus nustebins savo skoniu ir aromatu. Įdarui pasirinkau trintą braškių uogienę, tačiau šiam receptui tinka bet kokia jums patinkanti uogienė. Jei nemėgstate pernelyg saldžių kepinių, rinkitės rūgštaus skonio uogienę. Patiekite šį troškinį atšaldytą. Paragaukite!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti kišą su uogiene, turėsite:
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 130 gr;
- miltai – 145 gr;
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- uogienės – 2-3 šaukštai.
Maisto gaminimo procesas
- Dubenyje suplakite kiaušinius.
- Maišytuvu plakite iki vientisos masės.
- Tada į plaktus kiaušinius suberkite cukrų.
- Toliau plakite, kol kiaušiniai ir cukrus išbals ir sukietės.
- Įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Švelniai išminkykite tešlą mentele iš apačios į viršų.
- Tešla turi būti gana puri ir ne per tiršta (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Kepimo skardą (turiu 20 x 20 cm skardą) išklokite pergamentu, supilkite pusę tešlos ir išlyginkite. Ant tešlos savavališkai užtepkite uogienės. Ant uogienės supilkite likusią tešlą.
- Kišą su uogiene pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 25-30 minučių. Pyragas turėtų iškepti ir tapti traškus. Kepimo laikas priklauso tik nuo jūsų orkaitės, paruošimą galima patikrinti mediniu pagaliuku (jei pagaliuku pabadysite jau iškepusį – pagaliukas liks sausas).
- Išimkite paruoštą kišą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
- Skanus, purus ir kvapnus kišas su uogiene, pagamintas pagal šį receptą, puikiai tinka prie arbatos puodelio.
- Mėgaukitės!