Kinietiškai kepti sparneliai Receptas


Kinietiškai kepti sparneliai 🍗🥢

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 2 šaukštai(mažos) augalinio aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • Sezamo sėklos papuošimui 🌱
  • Petržolė / svogūnų laiškai papuošimui 🌿

Paruošimas:

1. Vištienos sparnelių marinavimas:

  • Gerai nuplaukite vištienos sparnelius po šaltu vandeniu.
  • Pasiruoškite marinavimo marinatą: dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, ryžių actą ir augalinį aliejų.
  • Į marinatą įdėkite cinamoną, česnako miltelius, imbiero miltelius ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai gerai susijungtų.
  • Įdėkite sparnelius į marinatą ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas sparnelis būtų padengtas marinatu. Uždengite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 1 valandą (geriausia – visą naktį). 🕒

2. Kepti sparneliai:

  • Pasiruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 200°C (392°F).
  • Ant kepimo skardos išklokite kepimo popieriumi, kad sparneliai nesuliptų ir būtų lengviau juos išimti.
  • Pašalinkite sparnelius iš marinato ir išdėliokite juos ant kepimo popieriaus. Laikykite juos atokiau vienas nuo kito, kad būtų gerai apskrudę.
  • Kepkite sparnelius orkaitėje apie 30-35 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Per vidurį kepimo laiką apverskite sparnelius, kad jie tolygiai apskrustų.

3. Patiekti:

  • Baigus kepti, išimkite sparnelius iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  • Pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais ar petražolėmis, kad suteiktumėte šviežumo ir spalvos 🌟.
  • Patiekite karštus su pasirinktu padažu: mėgstamiausiu čili padažu ar saldžiu čili padažu. 🌶️

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą