Kinietiškai kepti sparneliai 🍗🥢
Ingredientai:
- 1 kg vištienos sparnelių
- 2 šaukštai sojų padažo
- 1 šaukštas medaus
- 2 šaukštai ryžių acto
- 2 šaukštai(mažos) augalinio aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- Sezamo sėklos papuošimui 🌱
- Petržolė / svogūnų laiškai papuošimui 🌿
Paruošimas:
1. Vištienos sparnelių marinavimas:
- Gerai nuplaukite vištienos sparnelius po šaltu vandeniu.
- Pasiruoškite marinavimo marinatą: dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, ryžių actą ir augalinį aliejų.
- Į marinatą įdėkite cinamoną, česnako miltelius, imbiero miltelius ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai gerai susijungtų.
- Įdėkite sparnelius į marinatą ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas sparnelis būtų padengtas marinatu. Uždengite ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 1 valandą (geriausia – visą naktį). 🕒
2. Kepti sparneliai:
- Pasiruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 200°C (392°F).
- Ant kepimo skardos išklokite kepimo popieriumi, kad sparneliai nesuliptų ir būtų lengviau juos išimti.
- Pašalinkite sparnelius iš marinato ir išdėliokite juos ant kepimo popieriaus. Laikykite juos atokiau vienas nuo kito, kad būtų gerai apskrudę.
- Kepkite sparnelius orkaitėje apie 30-35 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Per vidurį kepimo laiką apverskite sparnelius, kad jie tolygiai apskrustų.
3. Patiekti:
- Baigus kepti, išimkite sparnelius iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
- Pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais ar petražolėmis, kad suteiktumėte šviežumo ir spalvos 🌟.
- Patiekite karštus su pasirinktu padažu: mėgstamiausiu čili padažu ar saldžiu čili padažu. 🌶️
Skanaus! 🍽️