Pagrindinis klausimas kiek laiko virti grybus ?
Sužinok kiek laiko virti grybus?

Rugsėjis yra priešpaskutinis grybų sezono mėnuo, todėl svarbu apsirūpinti atsargomis žiemai. Nors dėl produktų pasirinkimo abejonių nekyla, dėl jų paruošimo gali kilti klausimų. Šiame straipsnyje aptariami populiariausi klausimai.
Šioje medžiagoje kalbėsime apie tai, kiek laiko virti grybus. Juk kiekviena rūšis turi savų gaminimo niuansų. Kad nekiltų neaiškumų, kiek laiko virti miško grybus, parengėme išsamias instrukcijas.
Kiek laiko reikia virti pievagrybius, kol suminkštės?
Šis kilnusis genties atstovas priskiriamas prie vertingiausių valgomųjų grybų. Kai kurie virėjai draudžia juos virti prieš kepant ar marinuojant. Tokiu atveju švarų pjūvį paprasčiausiai nudegina. Tačiau troškinimas vandenyje padės išvalyti maistą nuo toksinų ir kuo labiau sumažinti apsinuodijimo riziką.
Norint suprasti, kiek laiko virti pievagrybius, svarbu atsižvelgti į būsimą jų naudojimą. Toliau pateiktoje lentelėje rasite informaciją.
Paskirtis Kiek laiko virti
Marinavimas 15-20 minučių marinate
Šaldymas 15-20 minučių
Kepimas ant grotelių arba kepimas 15-20 minučių
10-15 minučių troškinti
Sriubai 30-40 minučių
Kepimo laikas 40 minučių
Jei ketinate virti šaldytus pievagrybius, atkreipkite dėmesį į jų paruošimo būdą. Virtam šaldytam gabalui užtenka 20-30 minučių, o žalią gabalą geriausia virti bent 40 minučių.
Kai nežinote, kiek minučių kepti grybus, orientuokitės pagal jų elgesį keptuvėje. Iškepę gabaliukai turėtų nusileisti ant dugno. Retieji grybai taip pat ne visada verdami prieš kepimą, tačiau papildomas apdorojimas nėra nepagrįstas.
Kiek laiko virti grybus
Marinavimas 25-30 minučių marinate
Šaldymas 15-20 minučių
Kepimas ant grotelių arba skrudinimas 7-10 minučių
20-30 minučių troškinimas
Sriubai 15-20 minučių
Kepimo laikas 30 minučių
Atminkite, kad prieš kepant grybus galima šiek tiek trumpiau pavirti, nes vėliau produktas bus dar kartą termiškai apdorotas.
Kiek laiko reikia virti buko grybus?
Ši rūšis laikoma sąlyginai valgoma. Pirmiausia jie 5 minutes verdami verdančiame vandenyje, tada skystis pakeičiamas ir vėl verdami. Lentelėje nurodyta, kiek laiko reikia virti geltonuosius baravykus po antrojo virimo.
Paskirtis Kiek laiko virti
Marinavimas 25-30 minučių marinate
Šaldymas 15-20 minučių
Kepimas arba kepimas 10-15 minučių
20-30 minučių troškinimas
Sriubai ruošti 20-25 minutės
Kepimo laikas 30 minučių
Kiek minučių virti voveraites
Šviesūs grybai turi ypatingą medžiagą – chitinmanozę. Šis polisacharidas apsaugo voveraites nuo kirmėlių. Grybų virimas prieš kepimą yra diskutuotinas klausimas. Šviežias voveraites galima iš karto dėti į keptuvę, tačiau senesniems egzemplioriams reikėtų skirti daugiau dėmesio.
Tikslas Kiek laiko turėčiau juos virti?
Marinavimas 25-30 minučių marinate
Užšaldykite 15-20 minučių
Kepimas arba kepimas 7-10 minučių
10-15 minučių troškinti
Sriubai ruošti 10-15 minučių
Kol bus paruoštas 20 minučių
Kaip ilgai virti Podberezoviki?
Šie baravykai yra tokie pat skanūs kaip ir baravykai. Jauni Podberezoviki kartais kepami ir žali, tačiau šis būdas netinka dideliam laimikiui. Sužinokime, kiek laiko reikia virti šviežius grybus po virimo.
Paskirtis Kiek laiko virti
Marinavimas 10-15 minučių marinate
Šaldymas 20-25 minutes
Kepimas ant grotelių arba kepimas 15-20 minučių
10-15 minučių troškinti
Sriubai 30-40 minučių
Kepimo laikas 40 minučių
Voveraitės: virimo laikas
Kepant šie grybai dažnai tampa juodi. Dėl šios priežasties patyrusios šeimininkės pirmiausia panardina sveikus drebulės grybus į verdantį vandenį (3-5 minutes, priklausomai nuo dydžio). Kiek laiko reikia virti grybus po šio apdorojimo, nurodyta toliau. Intervalas nurodomas po to, kai vanduo užverda.
Paskirtis Kiek laiko virti
Marinavimas 15-20 minučių marinate
Šaldymas 15-20 minučių
Kepimas ant grotelių arba skrudinimas 10-15 minučių
10-15 minučių troškinti
20 minučių sriubai
Kepimo laikas 20-25 minutės
Kiek laiko reikia virti grybus
Nors esame įpratę šių grybų gauti parduotuvėje, jų galima rasti ir laukinėje gamtoje. Jų galima rasti atvirose žolėtose vietose. Lentelėje apžvelgsime ne tik tai, kiek laiko virti grybus, kol suminkštės, bet ir tai, kiek laiko virti šviežius grybus sriuboje ir marinate.
Paskirtis Kiek laiko virti
Marinavimas 15-20 minučių marinate
Užšaldymas 3-5 min.
Kepimas arba kepimas 3-5 min.
10 minučių troškinimas
Sriubai ruošti – 7-10 minučių
Kepimo laikas 10 minučių
Nepamirškite, kad šaldytus pievagrybius reikės virti 7-10 minučių ilgiau.
Kiek laiko reikia virti smidrus?
Paprastai šie grybai renkami balandžio ir gegužės mėnesiais. Tačiau jei jums pasisekė ir dabar jų radote, prisiminkime, kiek laiko reikia virti smidrus prieš kepant ir kol jie bus paruošti. Šio paruošimo nereikėtų praleisti, nes grybai laikomi sąlyginai valgomais.
Virimo laikas nurodytas antrajame vandenyje. Iš anksto pamirkykite laimikį 1 valandą, tada nuplaukite, užpilkite švariu skysčiu ir virkite bent 20 minučių po užvirimo.
Paskirtis Kiek laiko virti
10 minučių marinuoti marinate
Šaldymas 15-20 minučių
Kepimas arba kepimas 15-20 minučių
20 minučių sriubai
Kol bus paruoštas 20 minučių
Patartina nesutrumpinti laiko tarpo ir prieš kepimą smidrus virti beveik tiek pat laiko, kiek ir prieš kepimą.
Kiek laiko virti džiovintus grybus
Šis universalus grybų patiekalas pravers bet kuriuo metų laiku. Tačiau prieš naudodami juos 1-2 valandas pamirkykite vandenyje arba piene. Džiovintus pievagrybius geriau užmerkti ne ilgiau kaip 1 valandą. Likusio vandens nereikia nuleisti, nes jis taip pat išsaugo miško dovanų skonį ir aromatą.
Kiek laiko reikia virti džiovintus grybus po mirkymo? Baravykams arba pievagrybiams užtenka 20 minučių virintame vandenyje. Jei turite mišrainę, troškinkite ją 10 minučių ilgiau. Verdant džiovintus grybus sriubai, papildomų ingredientų galima pridėti po 10-15 minučių. Pagrindas baigs kepti.
Ką daryti su įvairiais grybais
Kartais šaldiklyje galite rasti miško gėrybių rinkinį, tada suprasti, kiek grybų virti tolesniam patiekalui, tampa šiek tiek sunkiau. Tokiu atveju geriausia iš pradžių atšildyti sultinį ir tik tada jį virti. Šaldytus grybus virkite apie 15-20 minučių uždengę dangčiu ir ant silpnos ugnies.
Žinoma, miške galima rasti ir daugiau valgomų grybų. Tačiau šiame straipsnyje pabandėme surinkti informaciją apie dažniausiai verdamas rūšis. Kaip ruošti grybus? Skelbkite savo receptus komentaruose!
Grybų apdorojimas: kiek minučių virti grybus
Pirmą kartą grybaujantys grybautojai dažnai klausia: „Kaip ilgai reikia virti grybus?”
Ir nustemba ar net įsižeidžia, kai jiems užduodami atsakomieji klausimai:
Kokie grybai?
Kam juos verdate?
Ar virti iš anksto ruošiant, ar verdant?
Išsiaiškinkime esmę.
1. Valgomieji grybai. Ar valgomuosius grybus reikia virti?
Valgomųjų grybų nereikia iš anksto virti. Juos galite pradėti ruošti iš karto. Pavyzdžiui, galite kepti laukinius baravykus – tokiu atveju juos galite supjaustyti žalius ir iš karto dėti į keptuvę arba marinuoti – tokiu atveju juos reikia užpilti marinatu. Kepimo laikas priklauso nuo recepto.
Miško grybus (pačių surinktus, o ne pirktus prekybos centruose) prieš ruošiant reikėtų išvirti, kad būtų sumažintas aplinkos veiksnių poveikis. Tokiais atvejais grybus išvirkite dideliame kiekyje vandens.
Klausimas: Kiek laiko reikia virti miško grybus?
Atsakymas: dvi-trys minutės po užvirimo. Nupilkite sultinį, nuplaukite grybus ir galite pradėti virti.
Atkreipkite dėmesį, kad ne visus aplinkos veiksnius galima pašalinti verdant. Nesvarbu, ar grybus virsite tris minutes, ar tris valandas. Pavyzdžiui, sunkiųjų metalų negalima nei išvirti, nei pašalinti verdant. Apsinuodijimas sunkiaisiais metalais yra vienas sunkiausių apsinuodijimų, sunkiai diagnozuojamas ir sunkiai pagydomas dabartiniu medicinos lygiu. Jei jums atrodo, kad vietovė yra nedraugiška aplinkai, susilaikykite nuo grybų rinkimo.
Beje, „aplinkai nepalankios” yra ir pakelės, kur dirvožemis dešimtmečius buvo prisotintas tetraetilšvinu – Pb(CH3CH2)4, ir žemės ūkio laukų pakraščiai, kur gausu nitratų, pesticidų, herbicidų ir kitų cheminių medžiagų. Buvę sąvartynai, automobilių stovėjimo aikštelės, apleistos pramoninės teritorijos ir laidojimo vietos taip pat laikomos didelės rizikos vietomis.
Kartais valgomieji grybai prieš kepimą verdami, kad sutrumpėtų gaminimo laikas arba kad grybai prieš tai sumažėtų, jei surinktas derlius netelpa į keptuvę.
Tokiais atvejais grybus virkite nedideliame kiekyje vandens, kad mažiau prarastumėte skonį, o sultinį galima naudoti grybų sriuboms gaminti.
Prieš tai grybus rekomenduojama virti ne ilgiau kaip:
Pievagrybiai – 3 minutės
Podberozoviki ir drebulės grybai – 4-5 min.
Mokhovi – 5 min.
Rauginti kopūstai – 5-6 min.
Rauginti kopūstai – 5-6 min.
Pupelių grybai – 6-8 min.
Voveraitės – 7-10 min.
Smidrai – 10 min.
Šampinjonai – 15 min.
Patyrę virėjai, norėdami greitai sumažinti grybų tūrį, rekomenduoja ne virti, o apvirti: supjaustyti grybai sudedami į koštuvą ir tiesiog užpilami verdančiu vandeniu.