Tai geras būdas paįvairinti meniu ir naujai paruošti pažįstamą kiaušinienę. Ši kiaušinienė labai gražiai atrodo ant kepintų svogūnų ir tarkuoto sūrio. Skanūs ir paprasti pusryčiai!
Produktai Kiaušinienė su svogūnais ir brynza
Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Svogūnas – 1 vnt. (100 gr)
Brynza – 50 g
Sviestas (kepimui) – 20 gr.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinienė su svogūnais ir fetos sūriu
Recepto nuotrauka: Kepti kiaušiniai su svogūnais ir avies sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus produktus.
Recepto nuotrauka: Kiaušiniai su svogūnais ir avies sūriu – 2 žingsnis
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir avies sūriu – 3 žingsnis
Brinzos sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir fetos sūriu – 4 žingsnis.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite apie 4-5 minutes, kol jie suminkštės ir lengvai apskrus.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir fetos sūriu – 5 žingsnis.
Kiaušinius įmuškite į svogūnų „pagalvę”. Kiaušinius kepkite ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes, kol baltymai sutirštės.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir brynza – 6 žingsnis
Baltymai turi būti visiškai balti, o tryniai – skysti.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir sūriu – 7 žingsnis
Atsargiai dviem mentele sudėkite kiaušinius į lėkštę ir apibarstykite juos avies sūriu, tačiau stenkitės neliesti trynių. Patiekalo nereikia sūdyti, nes brynza duoda pakankamai druskos.
Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su svogūnais ir brynza – 8 žingsnis
Gero apetito!