Kiaušinienė su šonine ir svogūnais

Pusryčiai labai sotūs ir skanūs. Kepti lašinių gabaliukai šiek tiek traškūs, o svogūnai minkšti ir sultingi. Abu ingredientai puikiai papildo keptus kiaušinius. Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – skani dienos pradžia!

Produktai Kiaušinienė su šonine ir svogūnais

Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Riebalai (sūdyti, rūkyti arba švieži) – 50 gr.
Svogūnai – 60 g
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Šviežios prieskoninės žolelės (patiekti) – 5 g
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinienė su šonine ir svogūnais
Recepto nuotrauka: Kepti kiaušiniai su šonine ir svogūnais – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Galite naudoti šviežius arba sūdytus lašinius. Aš naudojau sūdytą. Tinka kiaušinienei su mėsos sluoksniu.
Patiekdami naudokite bet kokius jums patinkančius žalumynus.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – 2 žingsnis.
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir gerai įkaitinkite.
Nulupkite lašinius nuo odelės ir supjaustykite juos į bet kokius gabalėlius: nedidelius kubelius, skilteles arba gabalėlius. Sudėkite vienu sluoksniu į įkaitintą keptuvę.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – 3 žingsnis.
Kepkite šoninę ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps traški, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – 4 žingsnis.
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite plonais ketvirčiais.
Į taukus sudėkite svogūnus. Kepkite 3-4 minutes ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami. Jei lašiniai nesūrūs, galite į juos įdėti šiek tiek druskos, pipirų ir prieskonių.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – 5 žingsnis
Šiek tiek paslinkite svogūnų mišinį, keptuvės viduryje suformuodami du įdubimus.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – žingsnis Nr. 6
Į paruoštus lizdus atsargiai įmuškite kiaušinius, stengdamiesi nepažeisti trynių. Kiaušinius lengvai pagardinkite druska ir maltais pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 5-8 minutes, kad baltymai gerai susigertų. Galite uždengti keptuvę dangčiu, tada tryniai taip pat gerai iškeps.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – 7 žingsnis
Kiaušinienė su šonine ir svogūnais paruošta. Pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir iš karto patiekite.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su šonine ir svogūnais – žingsnis Nr. 8
Gero apetito!

Parašykite komentarą