Kiaušiniai cocotte su sūriu ir grietine

Kiaušiniai cocotte (oeuf cocotte) – tai kiaušinių paruošimo (kepimo) mažomis porcijomis cocotte formelėse su įvairiais priedais, prieskoniais ir padažais būdas. Tokią „pagalvę” kiaušiniui gali sudaryti įvairios daržovės, sūris arba džiovintų žolelių mišinys. Šiame recepte prie cocotte kiaušinių pridedama sūrio, grietinės, garstyčių ir prieskonių, kurie sudaro puikią „kompaniją” keptiems kiaušiniams ir padaro juos minkštesnius bei aromatingesnius.

 

Produktai Kiaušiniai cocotte su sūriu ir grietine

Ingredientai (2 porcijoms)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Kietasis sūris – 40 gr
Grietinė – 40 gr (2 šaukštai)
Valgomosios garstyčios – 2 šaukšteliai.
Džiovintas raudonėlis – 1 šaukštelis.
Džiovintas česnakas – žiupsnelis
Druska – žiupsnelis
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis
Švieži krapai (patiekti) – 1 šakelė
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinių kokteilis su sūriu ir grietine
Recepto nuotrauka: Kiaušinių kokteilis su sūriu ir grietine – 1 žingsnis
Paruoškite ingredientus pagal sąrašą. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite.
Maistui virti reikės verdančio vandens.

Recepto nuotrauka: Kiaušinių kokteilis su sūriu ir grietine – 2 žingsnis
Iškart įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, raudonėlius, džiovintus česnakus ir druską. Sumaišykite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Kiaušinių kokteilis su sūriu ir grietine – 3 žingsnis
Kepimo formų dugną ir vidines sieneles ištepkite sviestu. Aš naudojau rameikinus, bet tinka ir nedidelės kokotos keptuvės arba nedideli dubenėliai. Paskirstykite garstyčių ir grietinės mišinį į ramekainus.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai su sūriu ir grietine – 4 žingsnis
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir padalykite į skardas.

Recepto nuotrauka: Cukinijų kiaušiniai su sūriu ir grietine – 5 žingsnis
Į kiekvieną skardą atsargiai įmuškite po kiaušinį, stengdamiesi, kad trynys nesukristų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Recepto nuotrauka: Kiaušinių kokteilis su sūriu ir grietine – 6 žingsnis
Sudėkite formeles į gilų kepimo indą.
Užvirinkite apie 1 litrą vandens bet kokiu jums patogiu būdu.
Atsargiai pilkite karštą vandenį į gilią formą, kol jis pasieks maždaug ramekynų vidurį. Įdėkite rameikinus į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai kokot su sūriu ir grietine – 7 žingsnis
Kiaušinius cocotte kepkite apie 10-15 minučių, jei pageidaujate skysto trynio, arba 20-25 minutes, jei pageidaujate visiškai iškepusių kiaušinių.

Recepto nuotrauka: Cocotte kiaušiniai su sūriu ir grietine – žingsnis Nr. 8
Kiaušiniai su sūriu ir grietine jau paruošti. Atsargiai išimkite formeles iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Kokotus patiekite tiesiai skardose, jei norite, kiekvieną porciją papuoškite krapų šakele.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai kokot su sūriu ir grietine – 9 žingsnis
Kiaušinienės skonį puikiai papildo kreminis garstyčių padažas, todėl kiaušiniai tampa stebėtinai minkšti.

Recepto nuotrauka: Kiaušinių kokteiliai su sūriu ir grietine – 10 žingsnis
Konsistencija tiršta, bet labai minkšta, kreminis skonis su trupučiu kartumo, o ištemptas sūris yra tobulas!

Parašykite komentarą