Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis

Maistingas patiekalas pusryčių mėgėjams – kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis. Pupelių pagrindas pomidorų padaže puikiai dera su kiaušiniene – lengva, sotu ir labai skanu!

Produktai Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis

Ingredientai (3 porcijoms)
Kiaušiniai – 3 vnt.
Sausos pupelės – 100 g
Svogūnai – 1 vnt (100 g)
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
Dešrelės – 2-3 vienetai (150 g)
Sausas česnakas – žiupsnelis
Druska – 1/2 šaukštelio.
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis
Augalinis aliejus (kepimui) – 2 šaukštai*
Patiekti
Šviežios petražolės – 1-2 šakelės
Švieži krapai – 1-2 šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis
Recepto nuotrauka: Kepti kiaušiniai su pupelėmis ir dešrelėmis – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus pagal sąrašą.
Nulupkite svogūną.
Nuo dešrelių pašalinkite gamyklinę dangą.
Pomidorų pastą pakeiskite pomidorų sultimis arba pjaustytais šviežiais pomidorais be odelės.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 2 žingsnis
Sudėkite pupeles į dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite bent 2-3 valandas arba per naktį.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 3 žingsnis
Nusunkite vandenį, perkelkite pupeles į puodą ir vėl užpilkite geriamuoju vandeniu. Užvirkite ir virkite pupeles maždaug 60 minučių, kol suminkštės. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos vandenį pasūdykite.
(Patartina pupeles išvirti dieną prieš tai.)

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 4 žingsnis
Svogūną supjaustykite plonais ketvirčiais.
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite apie 4-5 minutes, kol lengvai apskrus.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – žingsnis Nr. 5
Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Virkite apie 1 minutę, kad pašalintumėte nedidelį pastos kartumą.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – žingsnis Nr. 6
Kai pupelės išvirs, sudėkite jas į keptuvę ir užpilkite maždaug 100 ml verdančio vandens.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 7 žingsnis
Užvirinkite keptuvės turinį ir troškinkite 5-7 minutes.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 8 žingsnis.
Paragaukite ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 9 žingsnis
Dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į keptuvę. Išmaišykite ir virkite apie 4-5 minutes.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – žingsnis Nr. 10
Įmuškite kiaušinius ir atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 11 žingsnis
Į keptuvę supilkite kiaušinių baltymus ir maišydami virkite apie 1-2 minutes.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 12 žingsnis.
Mentele padarykite duobutes ir sudėkite į jas kiaušinių trynius. Uždenkite dangčiu ir kepkite kiaušinius apie 2 minutes. Tada tryniai liks skysti. Jei norite, kad kiaušiniai iškeptų iki galo, virkite 4 minutes.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – žingsnis Nr. 13
Nuplaukite petražoles ir krapus, smulkiai supjaustykite juos peiliu ir apibarstykite kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 14 žingsnis
Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis paruošta.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – 15 žingsnis
Prie kiaušinių dažnai patiekiama duona arba pita duona, karštas padažas ir šviežios arba marinuotos daržovės.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su pupelėmis ir dešrelėmis – žingsnis Nr. 16
Mėgaukitės!

Parašykite komentarą