kiaulienos troskinys orkaiteje

KIAULIENOS TROŠKINYS SU SVOGŪNAIS

Švelni, sultinga ir skani mėsa su paruoštu padažu! Su svogūnais troškinta kiauliena gali būti laikoma universaliu patiekalu. Kaskart patiekdami jį su skirtingais garnyrais, galite paįvairinti savaitės dienų valgiaraštį. Kiaulieną taip pat galite pakeisti bet kokia kita mėsa: jautiena, vištiena, kalakutiena.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Kiauliena – 600 g
  • Svogūnai – 3 vnt.
  • Vanduo – 250 ml
  • Kvietiniai miltai – 1 valgomasis l
  • Augalinis aliejus – 20 gr
  • Druska – pagal skonį
  • Sausieji prieskoniai – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip troškinti kiaulieną su svogūnais? Pasiruoškite tam reikalingus ingredientus. Kiaulieną galima imti iš bet kurios skerdenos dalies. Geras variantas būtų kumpis, sprandinė arba nugarinė. Šios dalys neturi daug riebalų (kai kurios jų visai neturi). Svogūnų kiekį rinkitės pagal savo skonį. Man patinka, kad jo būtų daug. Tai suteiks padažui sodresnį skonį.
  2. Nuplaukite kiaulieną po tekančiu vandeniu, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę iki karščio ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite supjaustytą mėsą ir kepkite, kol ji lengvai paruduos.
  4. Kol mėsa kepa, supjaustykite svogūną. Nulupkite lukštą ir nuplaukite šaltu vandeniu. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Labai smulkiai pjaustyti nebūtina, nes troškinant jis sumažės ir šiek tiek pravės.
  5. Paruoštą svogūną sudėkite prie mėsos ir viską sumaišykite. 2-3 minutes kepkite svogūną su mėsa, retkarčiais pamaišydami. Iš svogūno pasklis būdingas aromatas ir jis taps minkštesnis.
  6. Tada į keptuvę įpilkite šiek tiek karšto vandens. Pagal skonį pabarstykite druska ir prieskoniais. Kaip prieskoniai tinka malti pipirai ir keletas džiovintų žolelių. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite mėsą su svogūnais ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Vandens kiekį reguliuokite pagal savo skonį, priklausomai nuo to, kiek padažo norite gauti.
  7. Troškinimo metu dalis vandens išgaruos, o mėsa taps minkšta. Šiame etape galite sustoti. Mėsa su svogūnais yra labai skani ir paruošta valgyti. Tačiau padažą galite šiek tiek sutirštinti. Atskiroje stiklinėje sumaišykite miltus su trupučiu vandens ir užpilkite ant mėsos. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
  8. Mėsos troškinys su svogūnais paruoštas! Jis puikiai papildys bet kokį garnyrą. Gero apetito!

Parašykite komentarą