Kiaulienos šonkauliukų troškinys Receptas


Kiaulienos šonkauliukų troškinys

Šis gardus kiaulienos šonkauliukų troškinys yra puikus pasirinkimas šaltomis žiemos dienomis. Jis ne tik šildo, bet ir pripildo namus maloniu kvapu. 🥘 Šis receptas idealiai tinka šeimyninėms vakarienėms ar draugų susibūrimams!

Reikalingi ingredientai:

  • 600 g kiaulienos šonkauliukų 🍖
  • 2 didelės morkos 🥕
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 3-4 česnako skiltelės 🧄
  • 1 raudonas paprikas 🌶️
  • 400 ml pomidorų padažo 🅿️
  • 200 ml vištienos sultinio 🍲
  • 1 arb. šaukštas džiovintų bazilikų 🌿
  • 1 arb. šaukštas džiovintų čiobrelių 🌱
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • 3-4 šaukštai augalinio aliejaus 🛢️

Paruošimo eiga:

  1. Pasiruoškite ingredientus: Gerai nuplaukite morkas ir paprikas, nulupkite svogūną ir česnaką. Morkas supjaustykite griežinėliais, paprikas – kubeliais, svogūną – smulkiai, o česnaką – plonais griežinėliais.
  2. Kiaulienos šonkauliukų paruošimas: Ant didelės keptuvės kaitinkite augalinį aliejų. Kai jis įkais, įdėkite kiaulienos šonkauliukus ir apkeiskite iš visų pusių, kol jie taps auksinės spalvos. Tai užtruks maždaug 5-7 minutes. 🕒
  3. Daržovių troškinimas: Į keptuvę su šonkauliukais įdėkite svogūną ir česnaką. Troškinkite 2-3 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Tada pridėkite morkas ir paprikas, troškinkite dar 5 minutes.
  4. Pomidorų padažas: Į keptuvę supilkite pomidorų padažą ir vištienos sultinį. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. Paskaninkite druska, pipirais, bazilikais ir čiobreliais.
  5. Troškinimas: Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite troškiniui virti ant silpnos ugnies apie 40-50 minučių. Kuo ilgiau troškinsite, tuo skanesni bus šonkauliukai. 🕑
  6. Patiekimas: Kai troškinys paruoštas, patiekkite jį kartu su virtomis bulvėmis, ryžiais arba šviežia duona. Papuoškite šviežiais prieskoniais, jei norite. 🍽️

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą