Kiaulienos nugarinė su keptomis daržovėmis azijietišku stiliumi Receptas


Kiaulienos nugarinė su keptomis daržovėmis azijietišku stiliumi

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė: 500 g
  • Soya padažas: 4 šaukštai
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Šviežias imbieras: 2 cm gabalėlis
  • Raudona paprika: 1 vnt.
  • Geltona paprika: 1 vnt.
  • Brokoliai: 200 g
  • Carotai: 2 vnt.
  • Žaliosios pupelės: 150 g
  • Sesamų aliejus: 2 šaukštai
  • Cukrus: 1 šaukštas
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Šviežios kalendros lapeliai: papuošimui

Paruošimo eiga:

  1. Kiaulienos paruošimas:

    Pirmiausia, gerai nuplaukite kiaulienos nugarinę po šaltu vandeniu. Tada ją nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite nugarinę plonomis juostelėmis (apie 1 cm pločio). 🥩

  2. Marinatas:

    Paruoškite marinadą: dubenyje sumaišykite sojos padažą, smulkintus česnakus ir tarkuotą imbierą. Į šį mišinį sudėkite pjaustytą kiaulieną ir kruopščiai išmaišykite. Palikite marinuotis kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių, kad mėsa gerai įsigertų į marinadą. 🌿

  3. Daržovių paruošimas:

    Kol marinuojasi mėsa, paruoškite daržoves. Paprikas supjaustykite juostelėmis, brokolius padalinkite į šakeles, o morkas – stambiai sutarkuokite ar supjaustykite plonais griežinėliais. Žalios pupelės gali būti paliktos visos. 🥕🌶

  4. Keitimas:

    Didelėje keptuvėje ar wook keptuvėje (jei turite) įkaitinkite sesamų aliejų ant vidutinės ugnies. Įkaitinus, supilkite marinuotą kiaulieną ir kepkite apie 5-7 minutes, kol mėsa taps auksinės spalvos ir iškeps. 🧑‍🍳

  5. Daržovių įdėjimas:

    Į keptuvę su mėsa suberkite paruoštas daržoves. Įberkite cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį. Kepkite viską kartu dar apie 7-10 minučių, kol daržovės taps minkštos, bet dar traškios. 📅

  6. Patiekimas:

    Paruoštą patiekalą patiekite karštą, papuošiant šviežiais kalendros lapeliais. 🥗❤️ Galite tiekti su ryžiais ar makaronais pagal savo norus. Skanaus!

Patarimai:

  • Patiekalo skoniui pagerinti galite pridėti šiek tiek aštrių pipirų ar čili pastos.
  • Daržoves galite rinktis pagal savo skonį – puikiai tinka ir cukinijos, ir baklažanai. 🥒🍆
  • Marinavimo laikas gali būti ilgesnis, nes ilgiau marinuota mėsa bus skanesnė ir sultingesnė.

Tikiuosi, šis receptas jums patiks! Bon Appétit! 🍽️

Parašykite komentarą