Raudonasis aksominis pyragas Receptas


Raudonasis aksominis pyragas

Raudonasis aksominis pyragas (Red Velvet Cake) yra tikras desertas, kuris ne tik žavi savo išvaizda, bet ir skoniu. Šis pyragas idealiai tinka įvairioms šventėms ir progoms, o jo intensyvi raudona spalva suteikia elegancijos bet kokiai šventei. 🌹

Ingredientai

Pyragui:
– 2 ½ puodelio miltų (300 g) 🥖
– 1 ½ puodelio cukraus (300 g) 🍬
– 1 paketėlis kepimo miltelių (12 g) 🥄
– 1 šaukštelis sodos (5 g) 🧂
– 1 šaukštelis druskos (5 g) 🧂
– 1 puodelis augalinio aliejaus (240 ml) 🌿
– 1 puodelis kefyro (240 ml) 🥛
– 2 dideli kiaušiniai 🥚
– 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (10 ml) 🍦
– 2 šaukštai kakavos miltelių (15 g) 🌰
– 1 puodelis raudono maisto dažiklio (240 ml) 🍷

Kremui:
– 400 g kremo sūrio 🧀
– 200 g sviesto (minkšto) 🧈
– 400 g cukraus pudros 🍭
– 2 šaukštai vanilės ekstrakto (30 ml) 🍫

Paruošimas

1. Pyrago tešlos paruošimas

1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 175 °C (350 °F). 🥵
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Šis mišinys bus sausi ingredientai.
3. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, kefyrą, kiaušinius, vanilės ekstraktą, kakavos miltelius ir raudoną maisto dažiklį. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. 🌈
4. Lėtai supilkite sausus ingredientus į skystus ir maišykite, kol visi ingredientai susijungs. Nepermaišykite!

2. Pyrago kepimas

5. Paruoškite dvi pyrago formas (22 cm skersmens), išvuoskite jas su aliejumi ir pabarstykite miltais, kad pyragas neprikibtų.
6. Supilkite tešlą tolygiai į abi formas.
7. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, arba kol pyragas bus paruoštas (patikrinkite su mediniu pagaliuku – jis turi išeiti sausas).
8. Išimkite pyragus iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti apie 10 minučių formoje, po to išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. ❄️

Kremo paruošimas

1. Dideliame dubenyje sumaišykite kremo sūrį ir minkštą sviestą. Plakite, kol masė bus vientisa ir kreminė. 🍦
2. Lėtai supilkite cukraus pudrą ir maišykite, kol visi ingredientai susijungs. Pridėkite vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išmaišykite.

Surinkti pyragą

1. Kai pyragai visiškai atvėso, paimkite vieną pyragą ir užtepkite ant jo dalį kremo.
2. Ant kremo uždėkite antrą pyragą.
3. Uždėkite likusį kremą ant viršaus ir šonų. Galite papuošti pyragą šviežiais uogomis ar šokolado drožlėmis! 🍓🎂

Patiekimas

Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve bent 1 valandą prieš patiekiant, tai leis kremui gerai sustingti. 🍽️

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą