keptuveje kepta zuvis receptai

20 žuvies kepsnelių receptų, kuriems neįmanoma atsispirti

Žuvį galite tiesiog nulupti ir kepti iš abiejų pusių. Tačiau galite pasigardžiuoti ir tai padaryti išradingiau, todėl siūlome 20 gardžių receptų. Dauguma jų yra universalūs ir tinka įvairių rūšių žuviai!

1. Kepta žuvis tešloje

Įsitikinkite, kad šiam receptui gavote filė be kaulų.

Jums reikės:

  • 500 g žuvies,
  • 3 kiaušinių,
  • 200 ml pieno,
  • 200 g miltų ir prieskonių.

Paruošimas: Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir pabarstykite prieskoniais. Kiaušinius suplakite su pienu, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Žuvį panardinkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

2. Kepta ir apkepta žuvis

Tai gera alternatyva žuviai tempura su traškia duonos plutele.

Jums reikės:

  • 500 g žuvies,
  • 5 puodelio džiūvėsėlių,
  • 2 šaukštų miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 50 ml pieno,
  • prieskonių.

Metodas: Išplakite kiaušinį ir pieną. Žuvies filė supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite prieskoniais. Apvoliokite jas miltuose, aptepkite kiaušiniu ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite žuvį ant vidutinės ugnies.

3 Kepkite visą žuvį

Kepti visą žuvį yra lengviau, nei atrodo. Galite tai padaryti su galva!

Jums reikės:

  • 1 žuvies,
  • jūros druskos,
  • maltų juodųjų pipirų ir miltų.

Paruošimas: nulupkite žuvį, pašalinkite žiaunas ir akis ir kruopščiai nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais. Pagardinkite druska ir pipirais ir palikite pusvalandžiui. Šonuose padarykite įstrižus pjūvius, apvoliokite žuvį miltuose ir kepkite ją keptuvėje iš abiejų pusių be dangčio.

4. Kepta žuvis grietinėlės padaže

Geras menkės ir jai artimų giminaičių receptas.

Jums reikės:

  • 600 g žuvies filė,
  • 30 g sviesto,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 30 g laiškinių česnakų,
  • 180 ml 20 proc. grietinėlės,
  • 2 šaukštelių garstyčių,
  • 20 g petražolių,
  • prieskonių.

Paruošimas: Žuvį supjaustykite griežinėliais, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol beveik iškeps iš abiejų pusių. Apkepkite susmulkintą žalią svogūną ir česnaką, supilkite grietinėlę ir garstyčias, pagardinkite prieskoniais ir sudėkite susmulkintas petražoles. Padažą užvirinkite, supilkite į jį žuvį ir virkite dar porą minučių.

5. Kepta žuvis pomidoruose

Žuvis pomidoruose yra sultinga, švelni ir kvapni.

Jums reikės:

  • 1 kg žuvies,
  • 300 g svogūnų,
  • 20 g česnakų,
  • 60 g pomidorų pastos,
  • prieskonių.

Paruošimas: Žuvį nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir kepkite, kol paruduos. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, pakepinkite, kol suminkštės, sudėkite pomidorų pastą ir prieskonius. Jei reikia, įpilkite vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Į svogūnus sudėkite žuvį ir kepkite dar 10 minučių.

6. Kepta žuvis grietinėje

Puikus dietinis keptos žuvies receptas kiekvienai dienai.

Jums reikės:

  • 4-5 žuvies filė,
  • 2 morkų,
  • 2 svogūnų,
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės,
  • 5 citrinos,
  • žolelių,
  • prieskonių.

Gaminimas: Svogūną ir morką sutarkuokite ir pakepinkite, kol suminkštės. Atskirai iš abiejų pusių apkepkite žuvies gabalėlius ir sudėkite juos ant daržovių. Sumaišykite grietinę, prieskonius ir 2 puodelius vandens. Užpilkite padažą ant žuvies ir dar 30 min. virkite ant silpnos ugnies.

7. Sojų padaže kepta žuvis

Kad žuvys būtų dar aromatingesnės, į miltus įberkite porą šaukštų sezamo sėklų.

Jums reikės:

  • 3 žuvų,
  • 100 g miltų,
  • 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
  • prieskonių.

Paruošimas: Išvalytą žuvį supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su prieskoniais bei sojų padažu. Palikite pusvalandžiui. Apvoliokite gabalėlius miltuose ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių.

8. Ant grotelių kepta žuvis su citrina ir žolelėmis.

Paruoštą keptą žuvį patiekite su daržovių garnyru arba mėgstamais dribsniais.

Jums reikės:

  • 850 g žuvies,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • 60 g miltų,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 7 šakelių petražolių,
  • prieskonių.

Paruošimas: Išvalytą žuvį supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir palikite 5 minutėms. Apšlakstykite citrinos sultimis, sudėkite sutrintą česnaką ir susmulkintas petražoles, gerai išmaišykite ir palikite dar 15 minučių. Apvoliokite gabalėlius miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių.

9. Kepta raudona žuvis

Raudona žuvis turi būti kepama atsargiai ir neilgai, kad nebūtų per daug sausa.

Jums reikės:

  • 400 g raudonosios žuvies,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių,
  • 1 česnako skiltelės,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas: Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, susmulkintą česnaką ir prieskonius. Marinuokite jame raudonos žuvies gabalėlius valandą. Kepkite juos sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 min.

10. Kepti žuvies kepsniai

Puikus populiarių šamų kepsnių receptas, pvz.

Jums reikės:

  • 400 g žuvies kepsnių,
  • 1 kiaušinio,
  • 50 g miltų,
  • 50 g džiūvėsėlių,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • prieskonių.

Paruošimas: Žuvies kepsnius apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite prieskoniais. Įmerkite kepsnius į miltus, paskui į plaktą kiaušinį ir tada į džiūvėsėlius. Kepkite juos iš abiejų pusių keptuvėje.

11. Ant grotelių kepta žuvis su daržovėmis

Galite naudoti bet kokias jums patinkančias daržoves. Net šaldytą mišinį!

Jums reikės:

  • 400 g žuvies filė,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 1 paprikos,
  • 1 pomidoro,
  • prieskonių.

Paruošimas: atsitiktinai supjaustykite žuvį ir visas daržoves. Pakepinkite morką ir svogūną, sudėkite papriką ir kepkite dar 3-4 minutes. Ant viršaus suberkite žuvį, pabarstykite prieskoniais ir išdėliokite pomidoro griežinėlius. Viską kepkite po dangčiu 15 minučių.

12. ant grotelių kepta žuvis su špinatų apvalkalu

Labai malonus ir skanus pasirinkimas kiekvienai dienai ar šventei.

Jums reikės:

  • 450 g žuvies,
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 50 g šaldytų špinatų,
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės,
  • prieskonių.

Paruošimas: Žuvį supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir sudėkite į šaltą keptuvę su sviestu. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką ir sudėkite atitirpintus špinatus. Viską sumaišykite su grietine ir užtepkite ant žuvies. Viską kepkite uždengę dangčiu 15-20 minučių.

13. Ant grotelių kepta žuvis po sūriu

Paprasta ir skani kepta žuvis, kuri praskaidrins bet kokį šventinį stalą.

Jums reikės:

  • 400 g žuvies filė,
  • 70 g kietojo sūrio,
  • 5 svogūno,
  • 2 valgomųjų šaukštų pesto padažo,
  • prieskonių.

Paruošimas: supjaustykite žuvį gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Apšlakstykite ją pesto padažu, išdėliokite svogūnų žiedus ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite po dangčiu apie 15-20 min. ant vidutinės ugnies.

14. Kepta žuvis piene

Žuvies ir pieno nesuderinamumas tėra nepagrįstas stereotipas, o štai įrodymas.

Jums reikės:

  • 500 g žuvies,
  • 5 svogūno,
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto,
  • 1 puodelio pieno,
  • 1 valgomojo šaukšto miltų, žolelių,
  • prieskonių.

Gaminimas: Pakepinkite smulkintą svogūną, supilkite pieną ir įberkite prieskonių. Pieną užvirinkite, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Sudėkite žuvies gabalėlius ir virkite dar 10-15 minučių. Likus porai minučių iki pabaigos įberkite vandenyje ištirpintų miltų ir susmulkintų žolelių.

15. Kepta žuvis su grybais

Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis smulkintomis žolelėmis.

Jums reikės:

  • 500 g žuvies filė,
  • 300 g grybų,
  • 1 svogūno,
  • 100 ml grietinėlės,
  • 100 g sūrio,
  • prieskonių.

Paruošimas: žuvį supjaustykite gabaliukais ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus. Sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną, o po poros minučių – grybus. Po 3-4 minučių supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius ir tarkuotą sūrį. Viską virkite uždengę dangčiu dar 15 minučių.

16. Kepta žuvis su traškia plutele

Yra pora gudrybių, kaip ant keptos žuvies išgauti traškią plutelę. Štai kaip!

Jums reikės:

  • 1 žuvies filė,
  • 5 valgomųjų šaukštų miltų,
  • prieskonių,
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Metodas: Žuvies filė gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Pabarstykite ją prieskoniais ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Dėkite ant įkaitintos sviestu pateptos keptuvės ir po 2 minučių apverskite. Kitoje pusėje kepkite dar 2-3 minutes.

17. Įdaryta kepta žuvis

Greitas ir praktiškas klasikinio rusiško recepto pritaikymas.

Jums reikės:

  • 1 kg žuvies,
  • 2 svogūnų,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių,
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto,
  • prieskonių.

Paruošimas: Žuvį nulupkite ir išimkite vidurius, kad pjūvis būtų minimalus. Nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite prieskoniais. Pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, išvirkite 2 kiaušinius, supjaustykite juos kubeliais ir viską sumaišykite.

Pagardinkite faršą ir įdėkite jį į žuvies pilvą. Žuvį pamerkite į likusį plaktą kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.

18. Aluje kepta žuvis

Ta pati alaus tešla puikiai tinka su alumi – ji lengva ir puri.

Jums reikės:

  • 600 g žuvies,
  • 150 ml šviesaus alaus,
  • 2/3 puodelio miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • prieskonių.

Gaminimas: Alų, kiaušinio trynį, prieskonius ir miltus sumaišykite iki vientisos masės. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Žuvį supjaustykite griežinėliais, panardinkite į tešlą ir apkepkite iš abiejų pusių.

19. Kepta žuvis su padažu

Šis receptas patiks net tiems, kurie nemėgsta keptos žuvies!

Jums reikės:

  • 700 g žuvies,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
  • 2 valgomųjų šaukštų sauso baltojo vyno,
  • 4 valgomųjų šaukštų miltų,
  • 1 valgomojo šaukštelio cukraus,
  • prieskonių,
  • 1 puodelio vandens.

Paruošimas: Išvalytą žuvį supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite prieskoniais. Apvoliokite miltuose ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite atskirai. Į daržoves įberkite šaukštą miltų ir toliau kepkite. Po minutės supilkite pomidorų pastą, vyną, cukrų ir vandenį. Grąžinkite žuvį į keptuvę, užvirinkite padažą ir nukelkite nuo ugnies.

20. Kepta žuvis su ananasais

Vištiena su ananasais yra banali. O kaip dėl žuvies?

Jums reikės:

  • 400 g žuvies filė,
  • 200 g ananasų,
  • 1 puodelio pomidorų sulčių,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • 50 g miltų,
  • prieskonių.

Paruošimas: žuvį supjaustykite gabaliukais, apvoliokite miltuose ir prieskoniuose ir kepkite, kol apskrus. Atskirai pakepinkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, kol suminkštės, sudėkite su sirupu supjaustytus ananasus, supilkite pomidorų sultis ir viską patroškinkite 5-7 min. Į ananasus sudėkite žuvį ir po poros minučių nukelkite nuo ugnies.

Parašykite komentarą