Kaip pasigaminti puikų naminį sutirštintą pieną
Šiame produkte tikrai nebus abejotinų priedų.
Dėl švelnaus skonio ir subtilaus grietinėlės aromato kondensuotas pienas puikiai tinka blynams ir vafliams pagardinti, taip pat yra būtinas kremo, ledų ir kitų desertų ingredientas. Parduotuvėse galite susidurti su įtartinai ilgos sudėties ir ne paties geriausio skonio produktu. Jei norite natūralaus sutirštinto pieno, pasigaminkite jį patys. Yra keletas paprastų būdų, kaip tai padaryti.
Tik atminkite, kad 100 g sutirštinto pieno yra 321 kcal ir 54 g cukraus, todėl geriausia per dieną suvartoti ne daugiau kaip 25-50 g šio saldumyno.
Ką reikia atsiminti
- Naminiam sutirštintam pienui geriausia naudoti šviežią nenugriebtą pieną be priedų. Tai gali būti žalias pienas iš kaimo arba parduotuvės produktas, kurio riebumas didesnis nei 2 %. Džiovintas pienas taip pat tiks, tačiau tada skanėsto naudingosios savybės bus daug mažesnės.
- Geriau gaminti plačiame dubenyje storu dugnu. 3.
- Į pieną įberkite žiupsnelį valgomosios sodos, kad jis nesusitrauktų. 3. Tai neturės įtakos skoniui.
- Kad sutirštintas pienas būtų švelnesnis ir vientisesnis, suplakite jį mikseriu arba plaktuvu.
- Kad saldus skanėstas sutirštėtų, įdėkite jį kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Paruoštas sutirštintas pienas supilamas į sterilizuotus stiklainius ir laikomas šaldytuve.
Klasikinis naminis sutirštintas pienas ant viryklės
Ingredientai
- 5 puodeliai didelio riebumo pieno;
- 5 puodelio cukraus.
Paruošimas
Supilkite pieną į emaliuotą dubenį su tirštu dugnu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai skystis šiek tiek pašils, supilkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps. Pienas sutirštės greičiau, jei įdėsite 3-4 puodelius cukraus, tačiau bus gerokai saldesnis.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir nuolat maišydami virkite gautą mišinį 2-3 valandas, kol pienas sutirštės ir mišinio tūris sumažės dviem trečdaliais. Paruoštas produktas yra kreminės geltonos spalvos.
Naminis sutirštintas pienas su vanile duonos kepimo mašinoje
Ingredientai
- 5 puodeliai didelio riebumo pieno;
- 1,5 puodelio cukraus;
- 1 buteliukas vanilės.
Paruoškite
Supilkite pieną į puodą, užvirinkite ant viryklės ir supilkite į kepimo indą. Suberkite cukrų ir vaniliną.
Pasirinkite režimą „Džemas” ir siųskite mišinį į duonkepę 1 valandai. Tada išimkite kaušelį ir leiskite pienui 5-10 minučių atvėsti. Šią procedūrą reikės pakartoti dar du kartus. Jei norite lengvesnio kondensuoto pieno, trečią kartą galite įjungti mašiną pusvalandžiui.
Naminis sutirštintas pienas iš paprasto ir pieno miltelių multiviryklėje
Ingredientai
- 2 puodeliai pieno;
- 1,5 puodelio nenugriebto pieno miltelių;
- 2 puodeliai cukraus.
Paruošimas
Gilią keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite į ją pieno miltelius ir cukrų, supilkite pieną ir plaktuvu maišykite mišinį iki vientisos masės.
Tada supilkite pieną su cukrumi į daugiafunkcinės viryklės dubenį ir įjunkite „Sriubos” režimą 25 minutėms, laikydami uždengtą dangtį ir nuolat maišydami pieno mišinį. Mišiniui užvirus, įjunkite „Kepimo” režimą 20 minučių.
Naminis sutirštintas pienas iš viryklėje esančių pieno miltelių
Ingredientai
- 4 valgomieji šaukštai pieno miltelių;
- 4 šaukštai džiovintos grietinėlės;
- 2 šaukštai cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas vandens arba pieno.
Paruoškite
Supilkite vandenį arba pieną į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite sviestą ir cukrų ir plakite mišinį mikseriu, maišytuvu arba plaktuvu, po truputį įmaišydami pieno miltelius. Mišinį virkite vandens vonelėje, kol pienas sutirštės.
Naminis sutirštintas pienas orkaitėje
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: 3 puodeliai cukraus;
- 5 puodelio pieno.
Paruošimas
Atskirame puode sumaišykite cukrų ir pieną iki vientisos masės. Supilkite mišinį į orkaitę ir virkite dviem etapais. Pirmiausia virkite 30 minučių aukščiausioje temperatūroje ir didžiausiu greičiu. Tada leiskite pienui virti 1-1,5 valandos vidutiniu greičiu ir 205 °C temperatūroje.
Naminis sutirštintas pienas su vanile ant garų vonelės
Sudedamosios dalys:
- 2,5 puodelio riebaus pieno arba grietinėlės;
- 3 puodeliai pieno miltelių;
- Vanilės arba vanilinio cukraus pagal skonį.
Paruošimas
Iš anksto paruoškite du skirtingo skersmens puodus. Į didįjį puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Mažesniajame sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilę, kurią reikėtų įdėti pabaigoje.
Kai vanduo užvirs, įdėkite į jį puodą su paruoštu mišiniu ir virkite valandą, retkarčiais pamaišydami.
Naminis veganiškas sutirštintas pienas ant viryklės
Ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 400 ml kokosų pieno;
- 70 g cukraus.
Puode sunkiu dugnu sumaišykite kokosų pieną ir cukrų. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Virkite 45 minutes, kas 5 minutes maišydami kondensuotą pieną, kol sutirštės. Supilkite į švarų indą ir atvėsinkite.
Naminis sutirštintas pienas su cukraus pudra per 15 minučių ant viryklės
Sudedamosios dalys:
- 1 puodelis nenugriebto pieno;
- 1,3 puodelio cukraus pudros;
- 20 g sviesto.
Paruoškite
Puode sumaišykite pieną, miltelius ir sviestą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite iki vientisos masės. Kai mišinys pradės virti ir atsiras putų, padidinkite liepsną iki vidutinės ir toliau maišykite. Po 10 minučių kondensuotas pienas bus paruoštas.