Kepta kiaulienos nugarinė
Kepta kiaulienos nugarinė, papildyta geru garnyru, yra puiki vakarienė visai šeimai. Žinoma, kad, nepaisant to, jog kiauliena yra riebi mėsa, nugarinė yra gana dietinė. Gaminkite kartu!
Paruošimo aprašymas:
Jei jums įdomu, kaip paruošti keptą kiaulienos nugarinę, perskaitykite šį receptą. Kas gali būti geriau už gerai iškeptą mėsos gabalą vakarienei? Medus suteikia malonaus saldumo. O sausas baltasis vynas – rūgštus. Puikus variantas šeimos ar romantiškai vakarienei.
Sudėtis / sudedamosios dalys:
Sudėtis: kiauliena (nugarinė) – 500 gramų
Svogūnas (didesnis nei vidutinis) – 1 vnt.
Baltas sausas vynas – 60 mililitrų
Medus – 1 valgomasis šaukštas
Juodieji pipirai – pagal skonį
Sviestas – 20 gramų
Druska – pagal skonį
Kaip paruošti keptą kiaulienos nugarinę
- Nuplaukite kiaulienos nugarinę ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Jei reikia, nuimkite plėveles. Supjaustykite vienodais dviejų-trijų centimetrų dydžio gabalėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite medalionus, kol taps auksinės spalvos.
- Nulupkite svogūną ir nuplaukite. Supjaustykite jį griežinėliais ir sudėkite prie keptuvėje kepamų medalionų. Kepkite, kol svogūnas taps minkštas ir auksinis.
- Sumažinkite ugnį iki silpnos, supilkite į keptuvę vyną. Palaukite, kol alkoholis visiškai išgaruos. Šis procesas trunka apie penkias minutes.
- Pabaigoje užpilkite medalionus medumi, pipirais ir druska pagal skonį. Viską greitai išmaišykite ir išjunkite ugnį. Uždenkite ir leiskite medalionams įsigerti į medų. Mėsą patiekite su virtais ryžiais arba kitu pasirinktu garnyru.