Keptos vištienos širdelės su svogūnais ir grybais Receptas


Keptos vištienos širdelės su svogūnais ir grybais

Ingredientai:

  • 500 g vištienos širdelių 🍗
  • 2 dideli svogūnai 🧅
  • 300 g šviežių grybų 🍄
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus 🥄
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių 🌿
  • ½ stiklinės vištienos sultinio 🍲
  • Petržolės (puošimui) 🌿

Paruošimo procesas:

1. Ingredientų paruošimas

Prieš pradedant gaminti, kruopščiai nuplaukite vištienos širdeles po tekančiu vandeniu. Pašalinkite riebalus ir kraujo likučius, jei tokie yra.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Grybus, jei naudojate šviežius, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 🥒

2. Kepimo procesas

Didelėje keptuvėje užpuškite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai ir mėsingi. Tai užtruks apie 5–7 minutes. 🕒

Tada pridėkite supjaustytus grybus ir toliau kepkite apie 5 minutes, kol grybai suminkštės ir išleis sultis. Neužmirškite pamaišyti! 🍳

3. Vištienos širdelių pridėjimas

Dabar į keptuvę įdėkite paruoštas vištienos širdeles. Gerai pamaišykite, kad visos sudedamosios dalys tolygiai pasiskirstytų. Kepkite apie 10–15 minučių, kol širdelės visiškai iškeps ir taps gražios rudos spalvos.

4. Prieskonių pridėjimas

Pridėkite druską, pipirus, džiovintus čiobrelius ir vištienos sultinį. Gerai išmaišykite, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Leiskite troškintis dar maždaug 5–10 minučių ant mažos ugnies, kad skoniai susilietų. 🍲

5. Patiekimas

Į serviravimo lėkštę sudėkite karštas vištienos širdeles su svogūnais ir grybais. Puoškite šviežiomis petražolėmis. 🍽️

Patarnavimas

Šį patiekalą labai skanu patiekti su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis salotomis. Bon appétit! 🥗

Parašykite komentarą